Фірма оточення нардепа, яка назбирала 59 мільйонів на тендерах, має ознаки фіктивності
29.09.2014   //  

Управління освіти Деснянської РДА при проведенні тендеру на капітальний ремонт дитячого садка №795 допустило порушення процедури торгів та незаконно визнало переможцем ТОВ «Білтек Буд». Про це повідомляє прес-служба прокуратури Київської області.

Як з’ясувала перевірка, підприємство має ознаки фіктивності. Також встановлено, що між Управлінням освіти та дитячим садочком навіть не було укладено договір на виконання робіт за державні кошти. Наразі бюджетне асигнування на рахунки товариства зупинено.

Нагадаємо, що даний договір вартістю 4,37 млн грн. підписали 27 серпня цього року. Інші фірми пропонували виконати роботи дешевше, однак їх не допустили до торгів через неповні пакети документів, претензії до оформлення тощо. Відтак із семи пропозицій замовник розглянув тільки дві, що були найдорожчі.

Компанія «Білтек Буд» почала вигравати тендери з грудня 2013 року і відтоді з нею уклали угод на суму 58,81 млн грн.

Власником фірми «Білтек Буд» є Валентин Шейко. Компанію зареєстрували у квітні 2013 року зі статутним фондом 1 500 грн.

У 2006-2009 р.р. Валентин Шейко був співвласником фірми ТОВ «Ренесанс Інвест». Разом з ним в цей період до складу засновників входив Андрій Євгенович Лаврінець.

Раніше в тендерах фігурувала компанія зі схожою до переможця назвою – ТОВ «Білтек». Наразі його власником є Олексій Липка, але до березня 2011 року фірма належала Сергію Лаврінцю, який свого часу був зареєстрований за однією адресою з Андрієм Лаврінцем.

Сергій Лаврінець відомий як співвласник ТОВ «Саарланд буд інвест». Другим співвласником «Саарланду» є депутат Жмеринської міської ради (Вінницька область) Борис Колотинський. Останній також є одним з засновників благодійного фонду «Поділля-ХХІ століття» (Жмеринка) разом з Наталею Домбровською та Валерієм Кушером. Почесним президентом фонду «Поділля-ХХІ століття» є колишній мер Жмеринки Віктор Жеребнюк, який з 2010 року очолював Деснянську РДА у Києві. У 2012 році Жеребнюк виграв мажоритарні вибори по округу у Жмеринці і ввійшов до фракції Партії регіонів. Сьогодні Жеребнюк є членом депутатської групи «Суверенна європейська Україна».

Відомо, що на час обрання нардепом Віктор Жеребнюк був головою Деснянської райдержадміністрації, управління освіти якої проводило тендер, про який йшлося вище.