Через засилля судимих зеків у списку «Єдиної Росії» за Уралом не можуть провести вибори
29.08.2014   //  

Напередодні муніципальних виборів в Росії відбувається все більше і більше курйозних і дивних історій, пов’язаних з навалою колишніх в’язнів, повідомляє «Newsru».

Наприклад, в Курганській області один з кандидатів не вказав у своїх документах, що має судимість. «Забудькуватих» кандидата згадав один з членів обласної виборчої комісії, який впізнав у ньому колишнього «​​колегу по зоні».

Інцидент стався в Мокроусовском районі Курганської області. В виборчком прийшла довідка, в якій вказано, що в 1980 році Володимир Муратов, висунутий від ЛДПР Володимира Жириновського, звільнився з місць позбавлення волі, де відбував покарання за тяжкий злочин.

При цьому від правоохоронних органів підтвердження цієї інформації до комісії не надходило. Однак член виборчої комісії Мокроусовского району, що теж представляє ЛДПР, підтвердив, що відбував з Володимиром Муратовим покарання у курганської колонії №1.

В даний час обласний виборчком відправив запити в управління ФСБ і колонію №1 для перевірки інформації про судимість кандидата в голови Мокроусовского району Володимира Муратова. Зауважимо, що в цьому районі вибори хоча б відбудуться в єдиний день голосування – 14 вересня. Тому як далеко не у всіх районів Курганської області є така можливість, причому пов’язано це з судимостями кандидатів.

Так в Кетовському районі вибори перенесено на 16 листопада. Це сталося через те, що, по-перше, «Єдина Росія» відкликала всіх своїх судимих ​​кандидатів з муніципальних виборів, і, по-друге, там зареєстрований тільки один кандидат – чинний глава муніципального освіти Сергій Кокорін. Однак на цьому труднощі цього району не закінчуються: з’ясувалося, що і Кокорін не може претендувати на посаду, оскільки у нього виявилася судимість за спекуляцію, отримана в 1990 році.

Варто підкреслити, що всього в Заураллі зриваються заплановані на 14 вересня вибори в 27 муніципальних утвореннях і 20 сільських думах, де зафіксований «недобір кандидатів». На це вплинув той факт, що Курганське регіональне відділення «Єдиної Росії» відкликає з виборів до органів місцевого самоврядування 78 кандидатів, які не повідомили про свою судимості.