Юрушев отримав від залізниці вже півмільярда після призначення його менеджера до «УЗ»
18.08.2014   //  

ДТГО «Південно-Західна залізниця» 12 серпня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ «Дніпропетровський завод з ремонту та будівництва пасажирських вагонів» на капітально-відновлювальний ремонт пасажирських вагонів на 243,13 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Ремонт чотирьох вагонів-ресторанів з переобладнанням в купейні пасажирські вагони, обладнанням вакуумних туалетів та новою системою кондиціонування повітря коштуватиме 8,46 млн грн. в середньому за один вагон.

Трохи дешевше – 8,37 млн грн. – коштуватиме ремонт 25 купейних вагонів. В них також мають бути обладнані вакуумні туалети та системи кондиціонування, а в трьох вагонах також мають обладнати радіопункти.

Єдиним конкурентом з різницею 1,5% було ТОВ «Харківський вагонобудівний завод», яке належить дніпропетровському ПАТ «Юнікон».

«Дніпропетровський завод з ремонту та будівництва пасажирських вагонів» на 98% належить ПАТ «ВЗНКІФ «Унібудінвест», яке записане на однойменне ТОВ донецького бізнесмена Леоніда Юрушева. До наглядової ради заводу входять дружина Юрушева Наталія та його дочки Єлизавета й Анастасія.

Нагадаємо, у квітні першим заступником директора «Укрзалізниці» було призначено Максима Бланка. У 2008-2012 р.р. Бланк очолював вищевказаний фонд «Унібудінвест» у якості директора, окрім того у ці ж роки він був директором ЗАТ «КУА «Форум» Анастасії Жолинської (дочка Юрушева). Також Бланк очолював дочірні фірми «Унібудінвесту» – ТОВ «Аструм Інвестиційний Менеджмент» та «Аструм Інвестиційні Послуги».

Після заснування «Вісника держзакупівель» у 2008 році було опубліковано дані про державні підряди Дніпропетровського заводу на 926,43 млн грн. З цієї суми на літо 2014 року припали 464,60 млн грн.