Ахметов підтримує ту частину сепаратистів, що засіла в Донецькій ОДА під керівництвом Пушиліна
19.05.2014   //  

Люди «народного губернатора» Донецької області Дениса Пушиліна і є тією командою, яка за словами «народного губернатора» Донецької області Павла Губарєва, утримувалась коштом Ріната Ахметова. Про це у «Слон. Ру» пише російський журналіст Олег Кашин.

Саме люди Пушиліна захищали від українських правоохоронців донецький офіс «Укрбізнесбанку» Януковичів наприкінці квітня.

«Ті лідери ДНР, які, за словами Губарєва, існували за рахунок головного донецького олігарха Ріната Ахметова, – це команда проголосившого республіку Дениса Пушіліна (про його зв’язок з Ахметовим відкрито пише, вказуючи на конкретні епізоди, Юлія Латиніна; варто також згадати анекдотичний випадок, коли люди Пушиліна захищали офіс банку, що належить сім’ї екс-президента Януковича), який раніше брав участь в русі вкладників МММ. Це ті самі люди, які вже місяць сидять у захопленому будинку в центрі Донецька, ні в кого не стріляють (і зброї у них або немає, або небагато), вішають на своїх барикадах плакати, мітингують і, загалом, ніяк нікому не загрожують, зате створюють переконливу картину донецького сепаратизму – припущу, що якраз Рінату Ахметову ця картина і була найпотрібніша, щоб, вказуючи на неї, торгуватися з Києвом і обіцяти, при належних поступки з його боку, переконати Пушиліна і його прихильників розійтися по домівках. Ймовірно, так би зрештою й сталося, якби не почався Слов’янськ. Це в Донецьку – сквот в будівлі адміністрації, мітингові бабусі й пародійні барикади. У Слов’янську все по-дорослому. У Слов’янську Стрєлков», – пише Кашин.