Ахметов у розпал війни на Донбасі знайшов 50 мільйонів на ремонт офісу свого обленерго у Горлівці
04.05.2014   //  

ПАТ «ДТЕК Донецькобленерго» 25 квітня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Будівельна компанія «Артіль» на реконструкцію адміністративно-побутового корпусу по вул. Інтернаціональна, 2а в м. Горлівка. Вартість угоди склала 50,40 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Повну реконструкцію приміщення робитимуть у три черги, першу мають здати до кінця поточного року, другу – до кінця наступного, повністю завершити – в листопаді 2016 р.

Власником і директором донецької фірми «Артіль» є Віталій Бабарицький. Компанія заснована у жовтні 2010 р., має 254 тис грн. статутного фонду і раніше тендерів не вигравала.

Разом з тим «Артіль» відома як один з підрядників будівництва «Донбас Арени» в Донецьку. Фірма виконувала внутрішні оздоблювальні в торгівельно-разважальній зоні «Донбас Арени», а також в музеї футбольної команди «Шахтар». Будівництво стадіону фінансував Рінат Ахметов, йому ж на три чверті належить «ДТЕК Донецькобленерго» (ще 25% лишаються державними).

Сам же Бабарицький є співвласником фірми ТОВ «Арт Стоун Студія» (зареєстрована за однією адресою з «Артіллю»), де його партнером є Горан Радич, який виконував будівельні роботи в маєтку родини Януковичів на вул. Райніса в Донецьку, а також  будував бізнес-центр «Столичний», в якому старший син президента Олександр розмістив свій банк «ВБР» і корпорацію «МАКО».

Єдиним допущеним до участі конкурентом фірми стало ТОВ «Анкер» Ірини Солопун. Єдиний тендер, який поки що вигравала фірма – це реконструкція ліній «Донецькобленерго» за 5,43 млн грн. позаминулого року.

Загалом же на участь у тендері подавалися ще три компанії. Усі пропонували  виконати роботи дешевше – одна за 49 мільйонів, друга за 41, третя за 6,5 млн грн., однак їхні пропозиції відхилили: дві не відповідали умовам техзавдання, у всіх трьох був неповний пакет документів.