Попов продає землю боржнику «Укрсоцбанку» і улюбленцям Богатирьової
10.12.2013   //  

Департамент земельних ресурсів Київської міськдержадміністрації 29 листопада уклав угоди на грошову оцінку земельних ділянок, що підлягають продажу. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Оцінку мають зробити до кінця року.

ТОВ «Ліга-Експерт» оцінить земельну ділянку по вулиці Жилянській, 47 у Голосіївському районі. Цільове призначення: для будівництва готельно-офісного комплексу з вбудованими приміщеннями для торгівлі, громадського харчування та паркінгом. Площа земельної ділянки –   176,80  кв.м.

Ділянку купить ТОВ «Стріж-Інвест», що належить Андрію Циганкову, котрий відомий як бізнес-партнер Олександра Башенка по фірмі ТОВ «Перший фондовий менеджмент», що володіє 21 % «ІСА Прайм Девелопментс», ще 60% належить особисто Олександру Башенку.

«ІСА Прайм Девелопментс» – дочірня компанія Horizon Capital Partners N.V., яка планує звести на Жилянській,47 чотиризірковий готель  Horizon City. Наразі завершені проектні роботи і передбачено, що висота будівель комплексу складатиме від 8 до 21 поверхів.

За інформацією «Forbеs», від 2011 року «Укрсоцбанк» почав забирати в компанії «ІСА» офісні центри і ділянки, що заставлені під кредити на суму $170 млн.

За інформацією ЗМІ, 20 вересня цього року в офісі ПАТ «Укрсоцбанк» було проведено обшук в рамках кримінального розслідування щодо позик групи «ІСА». Екс-голова Укрсоцбанку Борис Тимонькин (з липня 2013 року заступник голови наглядової ради компанії СЄПЕК Сергія Курченка), заявив, що обшук є тиском з боку «ІСА Прайм Девелопментс» з метою повернути майно, віддане у заставу по кредитах. Представники компанії «ІСА» заперечили свою причетність до обшуку.

Також ТОВ «У.К.Р.-Гео» буде оцінювати земельну ділянку на вулиці Зоологічній, 5/1 в Шевченківському районі м. Києва, яку придбає ТОВ «Людмила-Фарм». Площа земельної ділянки – 1639,58 кв.м. Цільове призначення земельної ділянки: для експлуатації та обслуговування адміністративної нежитлової будівлі. Допустимий рівень ціни складає  12  тис грн.

Відомо, що фірма «Людмила-Фарм» зареєстрована за адресою вул. Зоологічна, 5/1 і є одним з найбільших підрядників Міністерства охорони здоров’я на постачання ліків. Власниками компанії є Олена Миронова і Костянтин Грошев.