Член міськвиконкому таки освоїть на зоопарку мільйони Євросоюзу
04.10.2013   //  

Виконавчий комітет Луцької міської ради 20 вересня за результатами тендеру уклав угоду з ПАТ «Луцьксантехмонтаж №536» на реконструкцію зоокутка під зоопарк за 21,89 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

До кінця 2015 р. на території зоокутка мають реконструювати вольєри, комунікації, озеленити територію, поставити лавки й смітники, влаштувати зовнішнє освітлення тощо.

Більшу частину необхідних коштів – 15 млн грн. – Луцьк отримає від Єврокомісії у рамках проекту з розвитку транскордонного природного туризму.

Згідно з даними SMIDA, основним власником фірми «Луцьксантехмонтаж 536» є Віктор Чорнуха, член виконавчого комітету Луцької міської ради, який і проводив цей тендер. У 2006-2010 р. він був депутатом Волинської облради від ВО «Батьківщина».

Ця фірма найбільше відома тим, що раніше регулярно розігрувала тендери зі своєю колишньою дочірньою компанією – ТзОВ «Житлобуд-2», основним власником котрої «Луцьксантехмонтаж №536» був від початку її існування і до липня 2012 р.

Нагадаємо, пропозиція «Луцьксантехмонтажу» не була найдешевшою на тендері. У конкурсі взяли участь ще дві фірми, зокрема ТОВ «Рембудуправління Вишків-АТ» пропонувало виконати роботи на більш, як три мільйони дешевше – за 18,78 млн грн. Однак пропозицію відхилили з низки причин: неповний пакет і невідповідне оформлення документів, а також через невідповідність кваліфікаційним критеріям. Висновок про останнє був зроблений конкурсною комісією на основі листа від управління капбудівництва міськради, яке замовило «Вишкову» реконструкцію приміщення в міськлікарні для встановлення ангіографа. Управління стверджувало, що фірма не може здати роботи у встановлені терміни через невідповідність кваліфікації працівників.

Разом з тим представники «Вишкова» наполягали на тому, що подали всі документи, оформлювали їх відповідно до консультації з секретарем тендерної комісії, а заяву управління капбудівництва називали брехнею: строки виконання робіт в лікарні перенесли за взаємною згодою сторін через необхідність усунення деяких зауважень і встановлення самого обладнання, про що свідчить додаткова угода. Не визнаючи результатів тендеру «Вишків» звернувся із відповідними заявами до прокуратури й СБУ.

Детальніше про тендер тут.