Рідна фірма будівельника з ОДА отримала 14 мільйонів на будинок культури у Теофіполі
16.08.2013   //  

ДП «Хмельницька обласна служба єдиного замовника» 6 серпня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Поділля Еко-Буд» на будівництво будинку культури на 500 місць в смт. Теофіполь. Вартість угоди склала 14,48 млн грн. про це повідомляється у «Віснику держаних закупівель».

Будинок культури мають звести до кінця наступного року коштом держбюджету. У вартість замовлення також входить благоустрій та озеленення території.

Засновником фірми «Поділля Еко-Буд» є Олександр Лисаковський. Раніше, до червня 2010 р. до складу власників входив Олег Вівчурко, який раніше очолював  КП «Управління капітального будівництва обласної ради», а зараз очолює Департамент житлово-комунального господарства та будівництва Хмельницької облдержадміністрації. За даними державної реєстарційної служби україни, Вівчурко разом з Лисаковським очолюють Хмельницьку обласну організацію Політичної партії «Справедлива країна».

Єдиним конкурентом з різницею 0,03% на цьому тендері було ТОВ «Поділля-Інвест Сіті» Сергія Бицика та Олександра Ступніцького. За даними місцевих ЗМІ, керівником цієї фірми є тридцятирічний мешканець одного із сіл сусідньої області, якого вважають підставною особою керівника Хмельницької ОДА Василя Ядухи.

Нагадаємо, минулого року «Поділля Еко-Буд» розіграв тендер вартістю 20,88 млн грн. на будівництво школи та сільського клубу в с. Новолабунь з іншою фірмою, до складу котрої також раніше входив Вівчурко – ТОВ «Поділля Рембуд». Тоді різниця склала ще менше – 0,003%.

За даними «ВДЗ», за останні п’ять років фірма «Поділля Еко-Буд» виграла тендерів на 33,95  млн грн., а «Поділля Рембуд» отримала замовлень на 51,50 млн грн.