Кіпріоти Ківалових два роки безплатно користувались комунальним приміщенням на Ланжероні
14.08.2013   //  

Суд стягнув з ПП «СПС-Ріелт» 302,04 тис грн. заборгованості з орендної плати, 3% річних у розмірі 13,59 тис грн. та 6,66 тис грн. судового збору на користь Департаменту комунальної власності Одеської міської ради. Про це свідчить постанова Вищого господарського суду України від 11 липня.

«СПС-Ріелт» з листопада 2008 року по листопад 2010 року орендувало нежитлові  будівлі загальною площею 741,30 кв м, які розташовані за адресою: м.Одеса, пляж Ланжерон,1. При цьому орендну плату фірма взагалі не вносила. У суді представники фірми жодних заперечень чи спростувань щодо цього боргу не надали.

Зауважимо, що договір оренди у листопаді 2008 року ПП «СПС-Ріелт» та Представництво по управлінню комунальною власністю Одеської міськради уклали на 2 роки, тобто до листопада 2009 року. У травні 2010 року додатковою угодою вони продовжили договір оренди до листопада 2010 року.

За даними одеських ЗМІ, «СПС-Ріелт» володіє 8 будівлями на території пляжу Ланжерон в Одесі.

Засновником одеського «СПС-Ріелт» є кіпрська компанія «Кретецца венчурс лімітед», директором – Володимир Курочка, який причетний до виведення з комунальної власності Одеси ряду будівель.

Фірма «Кретецца венчурс лімітед» також є співзасновником одеського ТОВ «Галерея девелопмент», де другим засновником є Ірина Орєхова, донька  народного депутата від Партії регіонів Сергія Ківалова. Орєхова у 2012 році очолила Українську морську партію, яку раніше очолював сам Ківалов.