Залізниця взяла в борг 440 мільйонів у банків Януковича, Тігіпка, Новинського та інших
05.04.2013   //  

ДП «Придніпровська залізниця» у березні за результатами тендерів уклала низку угод з банками на залучення кредитних ресурсів на загальну суму 440 млн грн. Загальна вартість обслуговування кредитів становитиме майже 122 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

ПАТ «ТАСкомбанк» народного депутата від Партії регіонів Сергія Тігіпка надасть два кредити. Доларовий кредит на суму, еквівалентну 50 млн грн., надано на три роки під 12% річних і щорічну комісію 0,7%. Ще один однорічний кредит у розмірі 20 млн грн. коштуватиме 23% річних.

Також два однорічні кредити у розмірі 60 млн грн. і 100 млн грн. надасть ПАТ «Райффайзен Банк Аваль» під 21,5% річних.

ПАТ «Акціонерний банк «Експрес-Банк» відкрив залізниці трирічний кредит у розмірі 40 млн грн. під 22,5% річних.

ПАТ «Банк Форум», нещодавно придбаний бізнес-парнером Ріната Ахметова Вадимом Новинським, надасть однорічний кредит у розмірі 20 млн грн. під 23% річних.

Державний ПАТ АБ «Укргазбанк» надасть однорічний кредит 50 млн грн. під 22,5% річних.

ПАТ «Всеукраїнський банк розвитку» Олександра Януковича надасть однорічний кредит у розмірі 100 млн грн. під 21% річних.

Нагадаємо, в 2012 році банк Олександра Януковича виграв тендери регіональних залізниць і інших державних і комунальних підприємств на кредити на загальну суму близько 500 млн грн. Також «ВБР» надав кредит аеропорту «Сімферополь» у розмірі $2 млн.

Окрім цього в 2012 році закупівельний підрозділ «Укразалізниці» – «Укрзалізничпостач» – перевів свої рахунки для отримання тендерних гарантій у «Всеукраїнський банк розвитку».