Третину мільйона на охорону інституту Шалімова розіграли між сусідами по квартирі
20.02.2013   //  

ДУ «Національний інститут хірургії та трансплантології імені О.О. Шалімова» НАМН України 12 лютого за результатами тендеру уклала з ТОВ «Барс-2000» угоду на послуги охорони вартістю 393 тис грн.  Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Упродовж року фірма повинна охороняти приміщення інституту та прилеглу територію, а саме забезпечувати роботу чотирьох цілодобових постів охорони та контролювати пропускний режим співробітників, відвідувачів та автотранспорту.

У березні 2012 р. власником ТОВ «Барс-2000» став Ігор Дроздов. Він же у 2000 р. заснував ПП «Конгрес» – єдиного конкурента «Барса» на цьому тендері. Наприкінці 2001 р. «Конгрес» перереєстрували на Олену Дроздову, а в 2010 р – на Василя Плужніка, партнера Дроздова по ПП «Іта». Керує «Конгресом» наразі Володимир Лесь, котрий також очолює ТОВ «Навчальний центр охорони та безпеки», співзасноване Оленою Дроздовою.

Згідно з протоколом розкриття пропозицій конкурсних торгів, обидві фірми – «Барс-2000» і «Конгрес» – досі зареєстровані в одній і тій же квартирі у м. Київ за адресою вул. Б.Гмирі, ½, кв. 64.