Після відкриття Януковичем парку в Харкові там будуть дороблювати купу атракціонів
19.10.2012   //  

КП «Центральний парк культури та відпочинку ім.М. Горького» м.Харкова 17 вересня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Стальконструкція» на роботи з будівництва фундаментів, конструкцій під атракціони та декорації на суму 1,21 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

До кінця року потрібно підсилити фундаменти, доробити металеві конструкції по атракціонам «Американські гірки», «Човники», «Сальто», «Супер Спін», «Карусель з підйомом», «Мега Диско», «Супер Ред Барон», «Конвой», «Потяг рельсовий», «Пароходик», «Літаючі слони», «Надувні батути», «Башта падіння», «Водяна гірка».

Роботи було замовлено після офіційного відкриття парку 22 серпня за участі президента Віктора Януковича. Нагадаємо, тоді трапився конфуз. під час відкриття Янукович зупинився біля атракціону вільного падіння і запропонував людям з його супроводу прокотитися. Зголосилися народний депутат Інна Богословська, а також депутати облради Дмитро Добкін та Євген Мураєв. Депутати сіли в крісла, просиділи п’ять хвилин, але з невідомих причин атракціон так і не запустився. За словами віце-мера Харкова Ігоря Терехова, перед проходом делегації відключили компресори, які піднімають крісла атракціону на висоту.

Також після візиту Януковича парк замовив освітлювальну систему, виготовлення інформаційних табличок та кілька дитячих гойдалок для встановлення в парку.

З врахуванням останньої закупівлі протягом останнього року на придбання обладнання та будівельні роботи в харківському парку проведено тендери на суму 250,48 млн грн. На ці роботи в червні 2011 було отримано кредит в «Промінвестбанку» у розмірі 20 млн євро.