Хірургам купили наворочений ангіограф за 21 мільйон
31.05.2012   //  

ДУ «Інститут невідкладної і відновної хірургії імені В.К. Гусака АМН України» (Донецьк) 29 травня за результатами тендеру уклав угоду з ПрАТ «УМТ» на придбання рентгенівської агіографічної установки вартістю 20,98 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Придана установка повинна забезпечувати повний алгоритм гемодинамічних і ЕКГ досліджень, проведення повної ангіографічної діагностики та інвазивного лікування пацієнтів, включаючи серце і судини (коронарографія, стентування, балонна ангіопластика). До складу апарату входять система з С-аркою з монтажем на підлозі, система з омега-аркою з монтажем на стелі, рентгенопрозорий моторизований стіл пацієнта з монтажем на підлозі, плоский детектор для отримання цифрових рентген-зображень (фронтальний та латеральний), рентгенівське джерело живлення (генератор та  2 випромінювача), додатковий рентгенівський випромінювач, цифрова система отримання та обробки рентген-зображень, монітори для демонстрації рентгензображень, гемодинаміки та ЕКГ, додаткове обладнання.

ПрАТ «УМТ» (Укрмедтехніка) реалізує продукцію фірми Toshiba. Єдиним акціонером компанії з серпня 2011 року є громадянин Словаччини Андрій Рехак. Минулого року фірма отримала держпідряди на 151 млн грн., що в шість разів більше, ніж в 2010 році.