Надкоштовні таксисти Колеснікова з «Борисполя» належать партнерам керівників Борисполя та «Київського облдорупру»
30.01.2012   //  

Від 30% до 45% навару отримують офіційні служби таксі, що працюють в Борисполі. Про це у своєму блозі на «Українській правді» пише журналіст Мустафа Найєм.

За його словами, дорога з Борисполя в центр Києва таксі компанії «Автоклуб МАА» обійшлася йому у  «приблизно 270 гривень».

Водій таксі цієї компанії сказав, що ціна буде згідно лічильника, проте пізніше з`ясувалося, що лічильника в нього немає. Після уточнення тарифу у диспетчера «Автоклуб МАА» старший оператор Сергій Ізбаш повідомив журналісту, що такі ціни на перевезення встановили за вказівкою Бориса Колесникова. Оператор також не зміг пояснити, чому в машині немає лічильника.

У той же вечір чотири київські компанії по телефону назвали наступні тарифи поїздки з терміналу «F» в центр Києва:

  • Таксі «Аміго» (200 62 00) – 195 грн;
  • Таксі «Блюз» (531 95 95) – 193 грн;
  • Таксі «Оптимальне» (499 98 98) – 163 грн;
  • Таксі «Черепашка» (502 09 09) – 137 грн.

Всі оператори пообіцяли, що машина буде у терміналу «F» протягом 5-15 хвилин.

«Автоклуб МАА» – офіційний перевізник, що виграв 2011 року тендер на обслуговування терміналу «F». Необхідність появи офіційних перевізників пояснили боротьбою з приватниками, що обдирають.

В «Автоклуб-МАА» високу вартість перевезення пояснили тим, що переможець тендеру – компанія бориспільська і «виходить, що машина з Борисполя до Києва їде з пасажиром, а назад повертається без».

Виходить, що від 30% до 45% навару, які отримують офіційні служби таксі, йде невідомо куди.

Від «Наших Грошей»

Ланцюжок власників ТОВ «Автоклуб МАА» веде до керівників столичного регіону.

Безпосередніми засновниками фірми є В’ячеслав Алімов з Борисполю та одесит Олександр Івлєв. Директором фірми є Наталя Довженко. Всі вони є бізнес-партнерами Валерія Сєрого та Владислава Байчаса (ТОВ «Авто-Україна», ПП «Курок плюс» та інші).

Владислав Байчас є головою Бориспільскої районної ради, обраний по списку Партії регіонів. Валерій Сєрий є першим заступником директора держпідприємства «Київський облдорупр» в системі ДАК «Автомобільні дороги України».

Також нагадаємо, нещодавно віце-прем’єр Борис Колесніков повідомив про початок роботи «Sky Taxi» в аеропорту «Бориспіль». Для нової служби було придбано в лізинг 110 Hyundai Sonata. Така схема придбання підняла ціни на них до 451 тис грн. за один автомобіль, що вдвічі дорожче від ціни автомобіля у офіційного дилера Hyundai в Україні.