Лізинг таксі для «Борисполя» вдвічі підняв ціни на «Hyundai Sonatа»
17.01.2012   //  

ДП «Міжнародний аеропорт «Бориспіль» 5 січня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «ОТП лізинг» на придбання по лізинговій схемі 110 автомобілів. Вартість угоди склала 49,65 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Всупереч закону про держзакупівлі на сайті «ВДЗ» не опубліковано документацію конкурсних торгів.

Згідно з повідомленням «ОТП банку», який володіє лізинговою фірмою, аеропорт придбав автомобілі марки Hyundai Sonatа.

«Автомобілі будуть укомплектовані всім необхідним обладнанням: системами відеоспостереження, таксометрами, касовими апаратами, GPS-навігаторами і терміналами для карток», — повідомив Андрій Павлушин, генеральний директор ТОВ «ОТП Лізинг».

Середня вартість лізингу одного авто складе 451 тис грн. Це вдвічі дорожче, ніж ціна на нове авто у офіційного дилера Hyundai в Україні.

Компанія «ОТП Лізинг» спільно з угорським OTP Bank пропонують фінансування легкових автомобілів у лізинг. Авансовий платіж дорівнює 55% (у доларах США чи євро) або 45% (у гривнях) від вартості автомобіля. Відсоткові ставки встановлені на рівні 12% + 1M Libor у доларах США, 12% + 1M EURIBOR – у євро та 25% річних у національній валюті. Водночас одноразова комісія становить 1,2% від вартості автівки.

Нагадаємо, напередодні Нового року віце-прем’єр Борис Колесніков повідомив про початок роботи «Sky Taxi» в аеропорту «Бориспіль». Для нової служби було придбано 100 Hyundai Sonata 2.0 АКП, ESP 201, і ще 100 планувалось придбати в першому кварталі 2012 року.

Борис Колєсніков підкреслив, що Київ виділить 15 певних місць для парковки таксі в місті. «На цих стоянках матимуть право стояти виключно Sky Taxi», – підкреслив він.

«Базова ставка – це 6,5 гривен за кілометр з аеропорту в Київ, з центру міста до Борисполя – 3,5 гривни за кілометр, – сказав Колєсніков. – Ставка водія складе 3,5 тис. грн. Додатково водії зможуть отримати ще до 2,5 тисяч за ефективний пробіг і якісне обслуговування». Борис Колєсніков відмітив, що за підрахунками фахівців рентабельність «Таксі нового покоління» складатиме приблизно 1,5%.

За розрахунками фахівців «Борисполя», аеропорт обслуговує до 3 тисяч пасажирів в пікові години. При цьому, за словами генерального директора аеропорту «Бориспіль» Антона Волова, приблизно 5% від загального пасажиропотоку (а це – 150 пасажирів в годину) користується послугами служб таксі. Отже «Таксі нового покоління» зможе вже зараз повністю задовольнити потребу в обслуговуванні пасажирів.

Нагадаємо, минулого року Борис Колесніков пролобіював придбання десяти швидкісних електропоїздів Hyundai загальною вартістю $307 млн. в рамках підготовки України до Євро-2012.