Університет Табачника викинув занадто дешеву фірму Левченка з 30-мільйонного тендеру
13.01.2012   //  

ДВНЗ «Донецький національний технічний університет» Міносвіти і науки України 28 грудня за результатами тендеру уклав угоду з ТОВ «Міське будівництво» на зведення будівлі інформаційно-бібліотечного центру. Вартість угоди склала 33,19 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Нова бібліотека має бути зведена протягом 2012 – 2013 рр. За даними ДонНТУ, архітектурний проект був розроблений ще в 2004 році (на фото).

В тендері брали участь чотири фірми. ТОВ «Донецька асоціація будівельників» запропонувала будівництво на 450 тис грн. дорожче, від «Міського будівництва» депутата Донецької міськради Івана Гветадзе і Олега Подолєва.

Ще дві компанії – ТОВ «Глав-строй» та ТОВ «Інженер – Будівник» – пропонували будівництво за 26-27 млн грн. Однак їх пропозиції були відхилення через відсутність даних про необхідні знання працівників цих компаній, а також розрахунок вартості будівництва з використанням цін на будівельні матеріали вдвічі нижчі від ринкових.

Це не перший випадок, коли більш дешева пропозиція «Глав-строю» Автанділа Маргвелашвілі відхиляються на користь більш дорогої «Міського будівництва». На ремонт РСК «Олімпійський» фірма Гветадзе отримала підряд вартістю 8,7 млн грн., тоді як Маргвелашвілі пропонував 4 млн грн.

«Глав-строй» також брав участь в тендерах разом з «Інженером-Будівником». Наприклад, допоміг отримати підряд на утеплення фасаду школи №20 за 4,5 млн. грн.

З 2008 по 2010 рік ТОВ «Інженер-Будівник» володіли Олександр Левченко, який є батьком секретаря Донецької міськради Миколи Левченко, Роман Колот, який є начальником юридичного відділу Державної архітектурно-будівельної інспекції в Донецькій області, а також Елла Курчина. Начальником Держархбудівельної інспекції в Донецькій області є Олег Курчин. В вересні 2010 року фірму було оформлено на Андрія Андрєєва і Світлану Буратинську. Андрєєв відомий як бізнес-партнер Колота (були співвласниками ТОВ «Центрострой») і Елли Курчіної (були співвласниками ТОВ «Ріелті-центр»).