Батько «небізнесмена» Колі Левченко міг би заробити мільйони на підряді Донецької міськради
12.08.2011   //  

Управління капітального будівництва Донецької міськради за результатами тендеру 4 серпня уклало угоду з ТОВ «Інженер-Будівник» на роботи по утепленню фасадів будинку школи №20 по вул. Герцена, 26 у Калінінському районі Донецька. Вартість угоди склала 4,49 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

З 2008 по 2010 рік ТОВ «Інженер-Будівник» володіли Олександр Левченко, який є батьком секретаря Донецької міськради Миколи Левченко, Роман Колот, який є начальником юридичного відділу Державної архітектурно-будівельної інспекції в Донецькій області, а також Елла Курчина. Начальником Держархбудівельної інспекції в Донецькій області є Олег Курчин.

В вересні 2010 року фірму було оформлено на Андрія Андрєєва і Світлану Буратинську. Андрєєв відомий як бізнес-партнер Колота (були співвласниками ТОВ «Центрострой») і Елли Курчіної (були співвласниками ТОВ «Ріелті-центр»).

Згідно з технічним завданням, утеплення  фасадів школи передбачає  демонтажні  та  монтажні  роботи  конструкцій,  роботи  з  посилення  стін,  утеплення  фасадів, парапету та цоколю спортзалу  мінеральними плитами  товщиною 100 мм  та  опорядження  декоративним  розчином,  утеплення  стін  подвалу,  навантаження  та  вивезення  смиття на протязі ІІ півріччя 2011 року.

В тендері також приймали участь ТОВ  «Глав-Строй», яке було створено не раніше 2010 року, та Дочірнє підприємство «Дюфор» іноземного підприємства «Гленорд». Ціна пропозиції ТОВ «Інженер-Будівник» була найнижчою.

Нагадаємо, німецький журналіст Якоб Пройсс в своєму документальному фільмі «Інший Челсі» спитав у Олександра Левченко про його бізнес. Батько секретаря Днецької міськради відповів, що займається юридичною практикою та нерухомістю (цитуємо фільм мовою оригіналу).

Якоб Пройсс: А вы каким бизнесом занимаетесь?

Олександр Левченко: По официальным документам у меня два вида деятельности – юридические услуги и недвижимость. Я сдаю в аренду недвижимость. Это мой бизнес, с которого я имею возможность хорошо зарабатывать и жить.

Якоб Пройсс: У Коли тоже бизнес успешный…

Олександр Левченко: Понимаешь, так нельзя говорить, потому что он не имеет права заниматься бизнесом. Я бизнесом занимаюсь <…>, а он не имеет право этого делать, потому что он государственный служащий.

Сам Микола Левченко спочатку визнав, що має будівельний бізнес, але потім заявив, що продав його. «Когда я пришел в городской совет, мне было выгоднее продать свои активы в строительном бизнесе, потому что здесь другая работа – здесь нужно находиться по 20 часов в сутки», – сказав Левченко.