В «Енергоатомі» геть втратили береги від безкарності, яку їм влаштував Шурма під носом уЗеленського
25.10.2023   //  

Тепер там почали огризатись навіть на цілком доказові звинувачення про те, як «Енергоатом» знову задрав ціни на все для будівництва цеху в Южноукраїнську за 89 мільйонів».

У відповідь в «Енергоатомі» вийшов прес-реліз про те, що «чорне – це біле».

Ця заяви вийшла навіть не зважаючи на те, що кілька годин тому НАБУ оголосило підозру  за розкрадання на будівництві атомних об’єктів керівнику «Атомпроектінжинірингу» Миколі Божку, який проводив багато будівельних закупівель атомників.

Тобто ситуація виглядає так.

Зеленський наказав Шурмі і Галущенку припинити розпил в «Енергоатомі», бо перед Байденом незручно. Але наказувати клептоману припинити красти, і при цьому не спускати на нього собак Татарова – це як просити Путєна пєрєстать стрєлять. Тирінг продовжиться чисто рефлекторно. І він продовжуватиметься доти, поки злодіїв не почнуть карати.

А тепер подробиці. ⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️⬇️

Отже цього разу атомники вирішили спростувати, що ціна 7219 гривень за кубометр звичайного бетону для стройки у Південноукраїнську – це антиринкова аномалія.

Ми для порівняння навели ціни двох виробників у Миколаєві – у одного 4 176-4 324, у другого 3 775-3 923 грн/куб. м. Та можемо навести купу прайсів з усіх куточків України. Ціни всюди від 3 до 4 тисяч за куб.

При цьому в кошторисі окремою колонкою була вказана ціна доставки на будівництво – всього 94 гривні за кубометр (обведено червоним на скріні). Тобто це була очевидна поставка з якогось заводу на місці будівництва у Южноукраїнську. А не з Миколаєва.

Тобто цілком очевидна різниця з ринком близько 3000 гривень за кубометр.

Але атомні піар-аси не помітили, що транспортна складова є у їхньому власному кошторисі)))

Далі нападники використали навіть такий аргумент: а чого ж тоді пом’януті «Нашими грошами» виробники бетону не прийшли на їхні відкриті торги? Якщо так дешево, то чому ж не пропонували?

Атомники! У вас тендер був не на придбання бетону, а на будівництво цеху. Бетонний завод не будує цехи. Він пропонує бетон будівельникам. І фізично не може прийти на відкриті торги по будівництву цеху. Обрана «Енергоатомом» будівельна фірма отримала кошториси з заздалегідь прописаними солодкими цінами бетону. Під які вже і підганяє свої закупівельні ціни без усяких тендерів.

Ну а далі у поясненнях пішла взагалі діч.

Ми кажемо, що у атомників арматура вдвічі дорожче не тільки від ринкових прайсів «Метінвесту», але й від тендерів «Укренерго» на будівництво антишахедного захисту підстанцій. А атомні піар-аси на голубом глазу заявляють, що їм вдалось у тендерах комунальних жуліків у Запоріжжі та Харкові знайти ще дорожчу арматуру. Тому ціна «Енергоатому» «є ринковою та відповідає актуальним на сьогодні прайсам».

🤦🏻‍♂️

Ми ж поставили спеціально ціни на «актуальні сьогодні прайси». Вони тупо в два рази менші.

І ціни світильників 721 грн ми брали в інтернеті без жодних знижок. Але атомники затягнули якусь діч про те, що десь у світі є такі світильники по 1619 грн. І на відміну від «Наших грошей» навіть не поставили посилання де ж вони знайшли таку солодку ціну.

Під кінець свого пресрелізу прекрасні люди з «Енергоатому» настільки стомились від власних кругообертів свідомості, що зрештою прийшли до пом’якшення власних тверджень про ринковість цін. Вони сказали, що підрядник при виконанні робіт має підтвердити вартість своїх будматеріалів. Тому ціни ще можуть бути знижені, відтак висновки «Наших грошей» про завищення ціни – є передчасними)))

Тобто будем поніжать? Як ми й казали, да?)))

Блог від: Юрій Ніколов, «Наші гроші»