Таксі Казані підвищують тарифи через нестачу персоналу, через дорожнечу запчастин звільнилася третина водіїв
16.08.2022   //  

У Казані (Татарстан, що досі в складі РФ) зросли ціни на проїзд у таксі. Близько 30% водіїв звільнилися через дороговизну обслуговування авто, відтак через високий попит зростає вартість послуг.

Як пише сайт «Бизнес Онлайн», кореспонденти цього видання помітили, що проїзд за звичним маршрутом через сервіси «Яндекс Go» та Uber подорожчав на 100-200 рублів (для переведення у гривні діліть приблизно на два).

У «Яндекс Go» подорожчання пояснили високим попитом, адже працює менше машин, ніж замовлень. Проте, відзначає видання, тариф лишається високим протягом усього дня не залежно від пікових навантажень.

Ті ж оператори, які пропонують нижчі тарифи, зокрема китайський DiDi, практично ніколи не дають можливості викликати авто. Заявку приймають, але машина не приїздить, або треба чекати годину й більше.

Голова громадського руху «Форум таксі» Олег Амосов заявив виданню, що заробіток таксистів у регіоні мізерний, з галузі розпочався відтік. За його оцінкою, близько 30% водіїв залишили галузь, адже з урахуванням дорогого техобслуговування та здорожчанням запчатин, працювати невигідно.

Нагадаємо, через санкції у Росії зросла вартість запчастин, у брендових СТО відтік клієнтів.