Журналістку з Рязані за «нет войне» затримали разом з адмінами низки telegram-каналів
15.08.2022   //  

Співробітники правоохоронних органів проводять слідчі дії з журналісткою Олександрою Баязитовою, повідомляє «РИА Новости» із посиланням на силовиків, пише «Нова газета. Рязань».

Водночас telegram-канал “Жаба і Гадюка” повідомив, що, крім Баязитової, затримано піарщицю Інну Чурилову та ще чотирьох людей – з ними розмовляють співробітники Головного управління боротьби з екстремізмом МВС РФ.

У каналі ВЧК-ОДПУ тим часом з’явилася інформація про «припинення російськими силовиками діяльності цілої мережі агентів СБУ, яка займалася дискредитацією російського ВПК, а також фінансової та політичної системи».

«На даний момент затримано адміністраторів telegram-каналів «Сканер», Riddle, «Пекельні бабусі» та «Фінансовий караульний», які звинувачуються в отриманні грошей від представників СБУ за публікації, що очорнюють стан російської економіки», – йдеться у повідомленні.

Олександра Баязитова народилася в Рязані. Здобула диплом інженера-економіста. На стику століть опинилася у «Пріокській газеті», закінчила факультет журналістики МДУ ім. Ломоносова.

Була економічним кореспондентом у різних виданнях, у тому числі газетах «Коммерсант» та «Известия».