Логісти РФ жаліються на збідніння населення і відсутність перестрахування за кордоном
11.07.2022   //  

Логістичні компанії Росії скаржаться на неможливість перестрахування вантажів за кордоном і загальне збідніння бізнесу та населення. Про це пише «The DairyNews» із посиланням на пост Телеграм-каналу «ВЭД 360 – БСПБ» банку «Санкт-Петербург».

Експерти логістичної компанії «MTL Group» розповіли про ситуацію в галузі та поточні труднощі вантажоперевізників та страховиків, зазначивши, що однією з головних проблем логістики стала відмова від роботи на російському ринку іноземних перестрахувальників.

Як кажуть у компанії, у 2022 році відбулася глобальна зміна ринку логістики. Змінилися маршрути, умови та обсяги вантажоперевезень. Відповідно, водночас змінюється і страхування вантажів. Однією з основних проблем страхових компаній стала відмова від роботи на російському ринку іноземних перестрахувальників, таких як «Munich Re», «Marsh», «Aon», «Zurich», «Swiss Re», «Allianz», «Willis Towers Watson» та інших.

Деякі із зарубіжних представників так і не повернули страхові премії, які були внесені раніше та покривали період до кінця цього року і більше (раніше про це повідомляли і в компанії «Novelco»). Перестрахування російських компаній за кордоном стало неможливим, а це близько 3/4 обсягу ризиків, що перестраховуються.

Іншою проблемою стає зниження доходів компаній та приватних осіб. Це призведе до зменшення частки добровільного страхування. Ринок підтримають обов’язкові види страхування – автомобільне, кредитне, іпотечне та інші. Відчутний ефект негативної динаміки буде особливо помітний за збереження поточної ситуації більше року.