Фермери Сибіру шукають б/в техніку для розбору на деталі
10.07.2022   //  

Зупинення завезення імпортних товарів і зростання цін викликали підвищений попит серед фермерів на аналоги запчастин для сільгосптехніки, олив, гербіцидів та упаковки, випливає з дослідження компанії «ТендерПро», передає tayga.info.

Фахівці проаналізували попит сільгоспвиробників. За останні шість місяців фермери на електронних торгових майданчиках та у пошукових системах найчастіше шукали заміну запчастин для техніки, мастил, фільтрів, гербіцидів, добрив, двигунів та упаковки Tetra Pak.

Так, порівняно з першою половиною 2021 року заміну упаковці Tetra Pak бізнес шукав частіше у 14 разів.

Також фермери намагалися знайти аналоги олив (зростання за 6 місяців 2022 року порівняно аналогічним періодом 2021 року на 144%), аналоги фільтрів – частіше на 53,5%, запчастин до сільгосптехніки – частіше на 38,2%, гербіцидів – частіше на 53,5%, добрив – на 30,8% та двигунів для тракторів – на 26%.

«Призупинення постачання імпортних товарів, а також зростання цін змусило фермерів не тільки шукати аналоги, а й уживану сільгосптехніку для її подальшого розбору. У тому числі використовуючи для цього електронні торгові майданчики. За нашими спостереженнями, після піку активності у березні, до червня цього року пошук аналогів товарів та комплектуючих знизився, проте в середньостроковій перспективі швидше за все зросте. Особливо якщо західні компанії продовжать виходити з російського ринку і санкційний тиск посилиться», – каже комерційний директор ТОВ «ТендерПро» Геннадій Картишев.

Найчастіше шукали заміну товарам сільгоспвиробники з Південного, Сибірського, Центрального та Приволзького федеральних округів