На Псковщині свиней поменшало на третину
09.07.2022   //  

У травні поголів’я свиней у Псковській області РФ упало на третину проти аналогічного місяця минулого року. Про це повідомляє «Псковська губернія» за даними Псковстату.

На кінець травня 2022 року поголів’я свиней у Псковській області скоротилося на 30,5% порівняно з травнем 2021 року. Всього на початок червня в регіоні було 1,12 млн свиней.

Поголів’я інших свійських тварин у регіоні теж скоротилося, але не так сильно: великої рогатої худоби – на 3,7%, корів – на 4,7%, овець та кіз – на 9,1%, а птиці – на 2,1%.

Нагадаємо, в Росії подорожчали премікси, кісткове борошно, комбікорм та кормовий білок. Раніше експерт розповідав, що російські виробники активно ріжуть свиней, бо їх нема чим годувати через проблеми з кормами та харчовими добавками. Останні були переважно імпортними.

Нещодавно «Діловий квартал» писав, що Росія на порозі кризи надвиробництва свинини. Галузеві асоціації вважають, що якщо перенасичення ринку свинини збережеться у 2023-2024 роках, це спричинить вихід з ринку підприємств із низькою ефективністю. Великі компанії можуть заморозити втілення нових проектів. Додаткову складність викликає технологічна залежність російських м’ясопереробних підприємств від імпорту. До 80% обладнання та його складових виробляється в ЄС.