У Нижньому Новгороді 19 тисяч працівників в простої або на скороченому тижні – за місяць двократний ріст
27.06.2022   //  

На сьогодні у режимі неповної зайнятості перебувають 18,9 тисяч працівників на 101 підприємстві Нижнього Новгорода. З них працюють скорочений тиждень 10,7 тисяч людей, перебувають у простої – 8,2 тисяч.

Про це повідомляє видання «NN.RU».

У квітні у режимі неповної зайнятості перебували вдвічі менше працівників – 8,6 тисяч на 60-ти підприємствах Нижнього Новгорода. Тоді ж іще 75 організацій повідомили службу зайнятості про звільнення 462 працівників.

Також у квітні один із найбільших російських заводів з виробництва автобусів та вантажного транспорту – «Нижегородець», відправив у простій понад 97% працівників. Із 532 співробітників на підприємстві залишилось 12.

У той же час регіональна служба зайнятості продовжує «малювати» гарну статистику. За даними відомства загальний рівень безробіття протягом останніх місяців залишається на рівні 0,5%. В управлінні також заперечили наявність відомостей про масові звільнення у нижегородських компаніях.

У простій відправляють працівників по всій Росії. Раніше «Наші гроші» писали, що у Татарстані у простій відправили 200 працівників гіпсового заводу. У Самарі у простій пішли співробітники Байконурської філії ракетно-космічного центру «Прогрес», а у Ленінградській області став вагонобудівний завод. У Воронежі готуються до звільнення працівники 85 підприємств.