У Воронежі скасують міжнародний фестиваль: худрук звільнився в знак протесту проти «спецоперації»
22.04.2022   //  

Через мізерну кількість учасників у Воронежі скасовується XII міжнародний Платонівський фестиваль мистецтв, який планували провести в червні.

Про це пише видання «Коммерсантъ-Черноземье».

Проєкт втратив худрука і засновника Михайла Бичкова, який залишив посаду після висловлювань проти воєнних дій.

Але офіційно поки що місцева влада заперечує повне скасування заходу, мовляв подальша доля його не визначена. Разом з тим, дирекція фестивалю досі не представила його програму.  Два члени опікунської ради фестивалю повідомили, що днями чекають загальних зборів, на яких їм мають роз’яснити перспективи «фесту».

«Далася взнаки спеціальна операція в Україні і закриття європейських кордонів і зростання курсу валют. Крім того, через закриття після 24 лютого аеропортів на півдні країни та Чорнозем’ї серйозно ускладнилася логістика для іногородніх колективів», – пише «Коммерсантъ-Черноземье».

На сайті заходу вказано, що програма Платонівського фестивалю мистецтв є зібранням найяскравіших явищ та імен сучасної російської та світової культури. А мета фестивалю — відкрити Воронежу великий світ мистецтва та відкрити світові Воронеж. Програма фестивалю має чотири напрямки — «Літераткра», «Театр», «Музика» та «Виставки». Анонси про участь іноземних учасників не публікувалися.