У росіян закінчується хмель для нормального пива, перейдуть на випуск «бодяги»
09.04.2022   //  

Росія імпортує з Чехії, США та Німеччини 98% всього хмелю, який необхідний для виробництва пива. Дефіцит сировини може виникнути вже влітку.

Як пише  «Парламентская газета», головні імпортери хмелю входять до списку «недружніх країн», і можуть в будь-який момент зупинити його поставки. А без нього хмелю не зварити.

«Тому що це фактично один із основних компонентів. Без хмелю продукта не буде», – сказав голова ради Асоціація виробників пива В’ячеслав Мамонтов.

Для налагодження власного виробництва росіянам потрібно мінімум 3-5 років, а паралельно ще знайти хміль на зовнішніх ринках. Єдиний регіон, де вирощують хміль в промислових масштабах – Чувашія.

Раніше газета «КоммесантЪ» написала, що низка компаній вже заявила про підняття цін на пиво на 5-20% через подорожчання сировини та обладнання. На думку гравців ринку, подорожчання напою зміщує попит покупців в економ-сегмент.

За даними видання, дефіцит хмелю може виникнути вже влітку.

«Виявляється, ми в Росії нічого не робимо. У нас в пиві із вітчизняного – тільки вода. Банка наполовину наша. Ламінація і лак – Фінляндія і Німеччина. Навіть етикетка – європейська», процитувало пивовара Ostrovica Всеволада видання Собака.ru.