«Артемсіль» за 18 мільйонів влаштує моніторинг роботи підземного технологічного обладнання
13.12.2021   //  

ДП «Артемсіль» 1 листопада за результатами тендеру замовило ТОВ «Компанія «Дейта Експрес» технічне переоснащення вартістю 18,21 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

За три місяці виконають технічне переоснащення диспетчерського комплексу Рудника №7. Мова про першу чергу, а саме про моніторинг роботи технологічного обладнання підземного комплексу рудника: видобувальних і прохідницьких комбайнів, самохідних вагонів, стрічкових конвейерів та живильників, підземної головної вентиляційної установки, а також накопичувальних бункерів.

Тендерна документація вимагала аналогічний договір на роботи з диспетчеризації, автоматизації та телефонізації на підземних вугільних та/або гірничорудних об’єктах. Ще потрібно було мати чистий дохід (виручку) за 2020 рік не менше 50% очікуваної суми, тобто не менше 7,80 млн грн.

Єдиним конкурентом було столичне ТОВ «МБС-Інжинірінг» киянина Владислава Бичкова та Руслана Сівера з Ірпеня, яким керує Тимур Рамакаєв. Раніше співзасновницею суперника була Олена Матвіюк. Свого часу директором був Андрій Ужва. Формальна економія становить 3%.

Бердянською «Компанією «Дейта Експрес» володіє Яків Верховський з окупованого Донецька, а очолює Дмитро Радченко. Верховський володіє низкою донецьких компаній з подібними назвами.

Переможець є засновником ТОВ «Глобал Інжиніринг Компані» разом із ТОВ «Юнайтед Трейдинг Кепітал» Майї Лобанової та із ТОВ «Іст Стафф Едженсі» Артема Трекке, Катерини Науменко та Андрія Арсірія. Трекке є засновником АО «Креденс» разом із Василем Фаринником і Наталією Дригваль, а Науменко та Арсірій працюють у ньому юристами. Раніше це адвокатське об’єднання називалось «Татаров Фаринник Головко». На той час його засновниками були Василь Фаринник та Олег Татаров – нинішній заступник керівника Офісу Президента Володимир Зеленського.

Усього з 2016 року фірма отримала держпідрядів переважно в «Артемсолі» на 86,85 млн грн.