Мерія замовила стандартну пішохідну огорожу дорожче київського паркана з гербами в півтора рази
10.06.2021   //  

Управління ЖКГ Полтавського міськвиконкому 4 червня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Асфер Груп» на роботи з заміни пішохідних огороджень вартістю 464 тис грн..

Про це написала Дарина Синицька для «Полтавщини».

За даними Prozorro, будуть встановлені нові пішохідні огородження (турнікети) на непарній стороні вул. Небесної Сотні (від вул. Європейської до вул. Котляревського) в Полтаві.

Єдиним конкурентом переможця на тендері було ТОВ «БК «Лідер Строй», чия пропозиція була майже на 5 тис грн. дорожчою. Але про серйозну конкуренцію між ними мова не йшла, пропозиції учасники знизили тільки в один останній крок.  Ці фірми співпрацюють, раніше видання фіксувало як як техніка і працівники «Асфер груп» були задіяні під час ремонту тротуарів на вул. Соборності, який виконує «Лідер Строй».

За договором  «Асфер груп» має виконати роботи до кінця цього року, гарантій ний строк складе два роки. Фірма має встановити 176 погонних метрів пішохідного огородження. Старі тут  турнікети за ініціативою УЖКГ Полтавської міськради прибрали у квітні, бо вони були напівзгнилі та офіційно «не захищали пішоходів від автомобілів і не стримували їх від бажання перейти дорогу у невстановленому місці».

Відповідно до запропонованого кошторису, компанія закладає на таке огородження 350 тис. грн — майже по чотири тисячі гривень за одну оцинковану секцію,  довжина якої складає два метри (без врахування вартості встановлення).

У якості візуального прикладу заступник міського голови з питань ЖКГ Євген Ричка надавав «Полтавщині» зображення стандартних турнікетів. Максимальна вартість таких на ринку досягає двох тисяч гривень за двометрову секцію.

Полтавські турнікети виявилися дорожчими за аналогічні огорожі в інших містах. Наприклад, київське комунальне дорожнє підприємство Солом’янського району у травні цього року замовило огородження з гербом по 2,6 грн. за секцію довжиною 2,1 метра.

У лютому та березні цього року КП «Маріупольавтодор» придбало пішохідні огородження з унікальним дизайном, які коштували 2,8 тис грн. та 3,7 тис грн. за секцію, довжиною 1,8 метра.

А от Мирноградська міськрада у листопаді 2020-го придбала сталеві пішохідні огородження по 363 грн. за погонний метр секції у 2,5 метра.

Відмітимо, що обсяги замовлень Києва та Маріуполь в 5-10 разів більші від Полтави, але їх турнікети мають ексклюзивний дизайн, що зумовлює додаткові витрати. При цьому, Полтавська мерія раніше вже мала практику поділу закупівель на дрібні замовлення.

Від «Наших грошей»

ТОВ «Асфер Груп» зареєстроване в Полтаві в січні 2018 року. Власником вказаний полтавець Володимир Тузенко. Він також засновнки ТОВ «БК «Полтава- білд», яке має один договір з Управління ЖКГ Полтавської міськради на 1, 50 млн грн. В свою чергу «Асфер Груп», за даними «Прозорро», уклало угод в сфері держзакупівель на 609,42 млн грн. Переважно це замовлення згаданого Управління ЖКГ.