У Кличка цього року замовили ремонт доріг і мостів всього на півмільярда (перелік об’єктів)
19.04.2021   //  

Комунальна корпорація «Київавтодор» цього року уклала п’ять угод на ремонт мостів та вулиць у Києві на загальну суму 507,77 млн грн. Про це повідомляться в системі «Прозорро».

Капітальний ремонт деформаційних швів естакадної частини Південного мостового переходу через р. Дніпро коштуватиме 148,70 млн грн та розтягнеться на кілька років. Бо на цей рік передбачено лише половину фінансування. У календарному плані в договорі не вказано коли підрядник ТОВ «Укртрансміст» почне роботи на мосту.

Цій же фірмі за 146,80 млн грн замовили капітальний ремонт шляхопроводу на перетині вул. Новокостянтинівської з вул. Олени Теліги та просп. Степана Бандери. У даному випадку всі роботи мають бути завершені у 2021 році, однак конкретні дати невідомі.

Також «Укртрансміст» отимає 14,53 млн грн за капітальний ремонт мосту №2 через р. Либідь на ПК 5+80 автодороги до очисних споруд ТЕЦ-5.

Капітальний ремонт шляхопроводу через залізничні колії по вул. Толстого впродовж 2021 року за 37,00 млн грн виконає ТОВ «Мостобудівельний Загін № 112». Ремонт самої вулиці Толстого (від вул. Тарасівська до вул. Василя Липківського) за 161,60 млн грн виконає ПП «Київшляхбуд».

Також вже оголошено тендер на ремонт вул. Івана Франка у Шевченківському районі м. Києва за 64,81 млн грн. Більше оголошених процедур по ремонту доріг та мостів немає, є тільки низка тендерів на розробку проектної документації.

У тому числі зараз йдуть суперечки за контракт на розробку  проектно-кошторисної документації по об’єкту: «Реставрація з пристосуванням мосту ім. Є. О. Патона через р. Дніпро» за 47,21 млн грн. Тут замовник відхилив фірму «Спецтермомонтаж-енерго», яка зробила найдешевшу пропозицію, і фірма оскаржила своє відхилення в АМКУ (рішення має бути цього тижня). Але це невелике затягування на фоні того, що «Київавтодор» хоче аби майбутній підрядник розробив проект аж за 20 місяців. Тобто проект для виконання реставрації буде готовий не раніше 2023 року. Тоді як міст вже знаходиться в аварійному стані і по ньому вже обмежено рух транспорту (перекрито по одній полосі в обох напрямках).