Розпильники Ахметова і «горлівців» у інших подобах розіграли 28 мільйонів на конвеєр
23.03.2021   //  

АТ «Лисичанськвугілля» 16 березня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Інтертєхпром» про капітальний ремонт забійного конвеєра за 27,80 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Цьогоріч протягом місяця повинні капітально відремонтувати забійний конвеєр СП 326 лисичанської шахти ім. Д. Ф. Мельникова із повним або близьким до повного (не менше 80%) відновленням його ресурсу. Послуги оплатять протягом місяця. Гарантійний строк становить півроку після вводу в дію або дев’ять місяців після відвантаження з ремонту.

Переможець подав дилерські документи, відповідно до яких фактично роботи виконає ТОВ «Донремтехмаш» на базі ПАТ «Харківський електромеханічний завод-ІРЕС».

У травні 2019 року Харківське тервідділення АМКУ оштрафувало «Донремтехмаш» та ТОВ «Мегаметалгруп» на загальну суму 544 тис грн. за змову на чотирьох тендерах ДП «Селидіввугілля». Обидві фірми відлучені від участі у відкритих торгах на три роки, причому «Донремтехмаш» програв суд проти АМКУ в першій інстанції та апеляції.

Ціна угоди майже на чверть нижча від очікуваної вартості закупівлі у 36,00 млн грн.

Створений в липні 2020 року харківський «Інтертєхпром» вперше отримав державний підряд, хоча вже ходив на тендери шахтоуправлінь. Його засновниками є директор Антон Валерійович Жмурський та Валерій Григорович Жмурський з Харкова. Останній, але ще з реєстрацією в окупованій Горлівці володіє та керує згаданою фірмою «Донремтехмаш», яку переоформлено з Горлівки в Харків. А раніше також володів нині припиненим ТОВ «Горлівський експериментальний завод «Еталон» разом із горлівцем Вадимом Жейдою.

Єдиним конкурентом на активних торгах було столичне ТОВ «Корум Трейдінг», котре належить Рінату Ахметову, як і компанія з подібною назвою – ТОВ «Корум Україна».

Нагадаємо, у жовтні 2019 року АМКУ оштрафував «Корум Україна» на 53 млн грн і АТ «НВК «Гірничі Машини» на 3,3 млн грн. за змову під час участі у трьох процедурах закупівлі. Обом компаніям заборонили брати участь у відкритих торгах на три роки

Із 2018 року державні підряди замість «Корум Україна» отримує «Корум Трейдінг».