Порт Маріуполя замовив місцевій фірмі добудову зернового терміналу за 92 мільйони
05.03.2021   //  

ДП «Маріупольський морський торговельний порт» 24 лютого за результатами тендеру уклало угоду із ТОВ «Будівельно-інвестиційна компанія «Приазовье» про добудову зернокомплексу вартістю 92,40 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

До 10 лютого 2022 року, тобто за рік мають виконати залишок робіт із будівництва спеціалізованого перевантажувального комплексу зернових вантажів на території Маріупольського порту по просп. Луніна, 99 у Приморському районі Маріуполя.

За підсумковою відомістю ресурсів без доставки і ПДВ, бетон В25 М350 С20/25 замовили по 2 523 грн./куб. м. Це відповідає верхній межі цін видів такого бетону в інтернет-магазині групи «Ковальська» – 2 584 грн./куб. м без урахування знижок. А в грудні на тендері щодо стадіону в Рівному він був у півтора раза дешевшим – 1 632 грн./куб. м.

Кабель ВВГнг 4х120 купили по 1 333 грн./м. У відкритих джерелах такий кабель можна знайти у продажу за цінами від 791 грн./м до 1 714 грн./м із ПДВ.

Обладнання самого зернокомплексу буде поставлятися замовником. Ще в 2017 році він замовив його у фірми «Abrook Inc» (Іллінойс, США) за $7,19 млн, або 195,39 млн грн.

Гарантійний строк на роботи становить десять років, а на устаткування – два роки.

Переможна пропозиція «Приазовье» на 4% нижча від очікуваної вартості закупівлі.

Дві компанії пропонували на 6% нижчі ціни, проте їх відхилили. ТОВ «Промислово-будівельна компанія «Стройка» не підтвердило наявність виробничої бази та кранів вантажопідйомністю не менше 50 т і не менше 100 т, не подало банківську гарантію, розрахунки тощо. ТОВ «Лакоса» не підтвердило, що має крани, не подало розрахунки і дозвіл на верхолазні роботи, не мало потрібних кодів у будівельній ліцензії і так далі.

Дорожчим конкурентом було вишгородське ТОВ «Ріола-Модуль Лтд» івано-франківця Володимира Духовича зі статутним капіталом 375 грн. Ця фірма відома як будівельник «Охматдиту».

Засновником маріупольської фірми «Приазовье» є місцевий житель Максим Мальцев, а директором – В’ячеслав Савченко. Мальцев також володіє ТОВ «Компанія «Азов Бізнес Консалтінг», а раніше співволодів нині припиненим ТОВ «Маріупольський портовик».

«Приазовье» і «Компанія «АБК» входять в маріупольську асоціацію підприємців «Центр ділового співробітництва» разом із ПП «Будівельна компанія «Рубін» Миколи Мальцева та ТОВ «Тріал Грейт» (стара назва – «Будівельна компанія «Атлас») Едуарда Корякіна. Нагадаємо, підготовчі роботи щодо зернокомплексу на суму 3,71 млн грн. виконало ТОВ «Маріупольстальконструкція», а основні на 131,69 млн грн. – «Ріола-Модуль Лтд».