Новому підряднику з орбіти старого докинули ще 156 мільйонів на стадіон «Авангард»
25.01.2021   //  

Управління капітального будівництва Рівненської міської ради 18 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ-фірма «Кортакоз» про додаткові роботи щодо реконструкції стадіону «Авангард» на 156,45 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

У лютому 2019 році ПВКФ «Фіалка» виграла підряд Управління щодо реконструкції стадіону «Авангард» по вул. Замкова, 34 на 199,80 млн грн. У липні 2019 року АМКУ оштрафував її за змову з ТОВ «Укрбудреммонтаж інжиніринг», ТОВ «Елікон» та ТОВ «Стиль-Декор» і відлучив від участі у відкритих торгах на три роки. У грудні 2019 року «Фіалці» дали за переговорною процедурою на додаткові роботи ще 82,58 млн грн.

Новий підрядник «Кортакоз» працюватиме паралельно з «Фіалкою». Він має до кінця 2022 року виконати додаткові роботи на 156,45 млн грн. Зокрема йдеться про бетонні роботи, мурування стіни, внутрішнє опорядження, оздоблення фасадів, влаштування інженерних мереж, котельні, паркінгу, трибун, сходів, трав’яного газону футбольного поля з дренажем, турнікетів, відеонагляду, охоронної сигналізації, підлог і підвісних стель, встановлення вікон, алюмінієвих вітражів, дверей, сантехніки та обладнання.

За підсумковою відомістю ресурсів без ПДВ і доставки, ціни гарячекатаної арматурної сталі, бетону, розчину, деревини, піску і щебеню відповідають ринку та іншим тендерам.

Гібридна штучна трава 4-SEED 50 у рулонах 4х70 м коштує 870 грн./кв. м, а спортивне покриття Politan SE товщиною 15 мм – 512 грн./кв. м. Транспортабельна котельня Viessmann 3400 обійдеться у 9,70 млн грн. У відкритих джерелах немає їхніх цін.

Ціна угоди всього на 0,2% нижча від очікуваної вартості закупівлі у 156,82 млн грн.

Дві фірми пропонували нижчі ціни, проте їх відхилили. ТОВ «Тернопільське управління механізації» із нижчою на 30% ціною принесло банківську гарантію зі строком дії 89 днів замість не менше 120 днів, яка містила посилання на застарілу редакцію тендерної документації. Крім того, фірма не підтвердила наявність грошового покриття. ПП «Ромб +» із нижчою на 13% ціною теж послалось у банківській гарантії на застарілу редакцію тендерної документації. Його кошториси містили низку невідповідностей, а в довідці про обладнання і матеріально-технічну базу було замало техніки для виконання робіт. При цьому наявність необхідної техніки в свого субпідрядника фірма теж не підтвердила.

Дорожчим конкурентом було ТОВ «Компанія Барбакан» Валентина Мандрицького. Він також володіє ТОВ «НБК-Рівне» з Людмилою Конащук. Там працювала Наталія Ундір – дружина депутата Рівненської облради від партії «Сила і честь» Віталія Ундіра, який був першим заступником уже колишнього голови Рівненської ОДА Олексія Муляренка.

Фірма «Кортакоз» зі Здолбунова на Рівненщині належить Анатолію Панасюку з Рівного, а керує нею Олександр Дашкель. Перед тим нею володів екс-директор Роман Ярошик.

Колись Дашкель був співзасновником «Укрбудреммонтаж Інжинірингу» разом із Гордієм Гордійчуком та Юрієм Фалком, доки фірму не переписали на Вадима Сака. Юрій Фалко є директором «Фіалки» Володимира Фалка. Юрія Фалка називали другом екс-начальника Управління будівництва Рівненської ОДА Юрія Сідлецького. Інтереси «Фіалки» в судах свого часу представляв колишній перший заступник голови ОДА Юрій Приварський.