Ремонт аварійного мосту на Осокорках зірвався ще рік тому через відсутність фінансування
25.06.2019   //  

У бюджеті Києва ще восени 2018 року не знайшлося коштів на ремонт шляхопроводу біля станції метро «Осокорки», уламки якого 24 червня 2019 року обвалилися на автомобіль. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Рік тому, в травні 2018 року КП «Київавтошляхміст» замовило обстеження шляхопроводу на перетині вулиці Дніпровська Набережна і проспекту Миколи Бажана за 1,05 млн грн. За результатами обстеження «Київавтошляхміст»  у вересні оголосив тендер на протиаварійний ремонт мосту очікуваною вартістю 23,67 млн грн. Закупівлю мали фінансувати за бюджетною програмою КПКВК 1917441 «Утримання та розвиток мостів/шляхопроводів», однак у жовтні замовник відмінив тендер через скорочення видатків на ремонт мосту.

У березні 2019 року «Київавтошляхміст» удруге замовив обстеження шляхопроводу за 1,15 млн грн. А 24 червня уламки шляхопроводу обвалилися на автомобіль, що проїжджав під ним. Того ж дня мер Києва Віталій Кличко звільнив виконувача обов’язків директора «Київавтошляхмосту» Дмитра Котлубея, якого вважає відповідальним за обвалення.

Разом із тим, комунальна корпорація «Київавтодор» у квітні 2018 року замовила ТОВ «Інститут комплексного проектування об’єктів будівництва» проект капремонту Дніпровської Набережної від «Осокорок» до будинку №21 за 3,40 млн грн. Його мають надати до липня 2019 року.

У завданні на проектування не сказано, що передбачається ремонт шляхопроводу. Проте в кошторисі до договору вказані об’єкти-аналоги (співставні об’єкти, використовувані для скорочення строків проектування), які включають будівництво транспортних розв’язок.

Крім того, нещодавно «Київавтодор» у капремонт вулиці Борщагівської включив також ремонт шляхопроводу «Індустріальний міст» на перетині з вулицею Вадима Гетьмана.

Отже, ймовірно, Дніпровську Набережну ремонтуватимуть разом зі шляхопроводом.

Столичний «Інститут комплексного проектування об’єктів будівництва» належить директору Івану Войтовичу, Андрію Козюку, Андрію Фалю та Олександру Фоменку. Він входить в Асоціацію «Мости України» разом із заводом «Кузня на Рибальському» та низкою науково-дослідних інститутів і фірм, які мають стосунок до ремонту мостів.