«Прокладка» рівненських будівельників узяла 136 мільйонів «Укртранснафти» на ремонти
02.12.2018   //  

ПАТ «Укртранснафта» восени за результатами тендерів замовило ТОВ «Голден Преміум Буд» ремонтних робіт на 136,35 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Фірма повинна виконати:

  • за 119,40 млн грн. – капітальний ремонт об’єктів НПС «Чижівка» з приведенням їх до належного технічного стану в селі Чижівка Новоград-Волинського району Житомирської області до кінця 2020 року;
  • за 11,26 млн грн. – реконструкцію периметральної огорожі НПС «Новини» в селі Плоске Острозького району Рівненської області до кінця 2019 року;
  • за 5,68 млн грн. – капітальний ремонт гаражу ЛВДС «Сколе» в селі Козьова Сколівського району Львівської області до квітня 2019 року.

Субпідрядниками будуть хмельницьке КолП «Спецбудмеханізація», яким керує Володимир Вавринчук, і київське ТОВ «Будівельна компанія «Інтер Буд», яким володіє АТ «ЗНВКІФ «Фінрайз» із Рівного, чиїми кінцевими бенефіціарами є Олексій Лисюк і Василь Семенюк. Активами цього фонду управляє ТОВ «Компанія з управління активами «Сіті Ессет Менеджмент» Віталія Карпюка і Костянтина Шарая. Вказана КУА також володіє ТОВ «Фін Марк» із Максимом Гринем, яке раніше було засновником ТОВ «І.Б.К. Девелопмент» з Олександром Лук’янцем, Віталієм Жуківським та Олегом Волинцевим.

У підсумковій відомості ресурсів без ПДВ до найбільшого договору у відповідних стовпчиках стоять прочерки замість вартості доставки і заготівельно-складських витрат, тому невідомо, включені вони у відпускну ціну чи ні. Якщо включені, то ціни можуть відповідати загалом ринковому рівню, якщо ж ні, то ціни подекуди можуть бути завищеними. Наприклад, природний рядовий пісок коштує 734 грн./куб. м, що майже втричі дорожче від середньої ринкової ціни у 250 грн./куб. м без доставки.

Бортові камені 100.30.18 замовили по 301 грн./м, тоді як на ринку їх можна знайти у продажу вдвічі дешевше – по 127 грн./м.

Асфальтобетон щільний дрібнозернистий типу А марки 1 коштує 2 864 грн./т. У серпні на тендері Львівської САД він коштував у півтора раза дешевше – 1 863 грн./т.

Сума угод на 0,1% нижча від загальної очікуваної вартості закупівлі у 136,54 млн грн.

За даними системи «YouControl», компанія «Голден Преміум Буд» була зареєстрована рік тому за масовою адресою в Києві на ТОВ «Енердж Сістем» Олександра Терлецького і ТОВ «Томрест» Лесі Захаренко. Її директоркою тоді була Людмила Логінова.

Нині ж «Голден Преміум Буд» належить директору Віталію Бондару зі Львова, а його статутний капітал виріс від 100 грн. до 1,00 млн грн., але масова адреса не змінилася.

Переможець уперше взяв участь у тендерах. На підтвердження досвіду він приніс чотири договори за січень-лютий 2018 року про будівництво житла в Рівному з ТОВ «Інтер Буд-Проект», ТОВ «Інтер Прогрес», ТОВ «Інтер Інновація» і ТОВ «Інтер-Спецмонтаж». Усі чотири фірми належать тому ж фонду «Фінрайз», що й субпідрядник «БК «Інтер Буд».

На менших тендерах конкурентами були відповідно бориспільське ТОВ «Аструм Білдінг Компані» Катерини Вовкотруб, Ольги Сидоренко та Андрія Трикоза і закарпатське ПП «Верховина Будсервіс» Івана Понзеля, які не знижували ціну під час аукціонів.

На найбільшому тендері дві фірми з нижчими на 4% цінами відхилили. Та ж «Верховина Будсервіс» мала дорожній каток масою 7,3 т замість не менше 8 т і не надала дозвіл на зміцнення аварійних частин будинків, а полтавське ТОВ «Ремтехналадка» Олександра Яровенка не сплатило тендерне забезпечення та не надало дозвіл на небезпечні роботи, акти до аналогічних договорів та інші папери. Дорожчим конкурентом у цьому випадку було київське ТОВ «Деко Холдинг Плюс» полтавчанина Олександра Клочка.