Тернопільська САД викинула «Онур» з тендеру на півмільярда за порожній календарний графік
08.05.2018   //  

Служба автомобільних доріг у Тернопільській області 10 квітня за результатами тендеру замовила ТОВ «Автомагістраль-Південь» поточний середній ремонт автодороги державного значення М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка на 491,47 млн грн. Про це повідомляється у системі «Прозорро».

Спершу договір за результатами аукціону підписали на суму 602,06 млн грн., але через тиждень її зменшили додатковою угодою приблизно на чверть – до 491,47 млн грн.

Цьогоріч трасу відремонтують на ділянці км 153+432 – 176+232 довжиною 23 км. Зокрема передбачені фрезерування, регенерація, влаштування дощової каналізації, тротуарів і дорожнього покриття зі ЩМА, встановлення знаків, стовпчиків та огородження, розмітка.

Підсумкові відомості ресурсів і кошториси не опубліковані, що не дозволяє порівняти ціни матеріалів з ринковими цінами на предмет можливого завищення.

Гарантійний строк на земляне полотно, основу дорожнього одягу і цементобетонне покриття – 10 років, на мости – 8 років, на асфальтобетонне покриття, водопропускні труби і регуляційні споруди – 6 років, на огородження і розмітку полімерною стрічкою – 5 років, на розмітку пластиком – 3 роки, на знаки і напрямні стовпчики – 2 роки, на будівлі та споруди експлуатаційної та автотранспортної служб й інші послуги – рік, на розмітку фарбою – півроку. На заробітну плату і прибуток піде менше ніж по піввідсотка.

Первинна ціна угоди була на 1% нижча від очікуваної вартості закупівлі в 607,19 млн грн.

ТОВ «Техно-Буд-Центр» із нижчою майже в півтора рази ціною відхилили, бо воно не надало у строк документи переможця. Дорожчим конкурентом фірми «Автомагістраль-Південь» одеситів Валерія Короткова та Олега Наливанного було ПАТ «Хмельницьке шляхово-будівельне управління-56» Галини Ставчанської.

Крім того, три інші фірми взагалі не допустили до торгів.

ПП «Полтавабудцентр» подало довідку про відсутність податкового боргу на 19 січня, але полтавська ДФС повідомила замовнику, що на 19 і 22 січня заборгованість була наявна.

Компанія «Drog-Bud Sp. z o. o.» (Польща) надала календарний графік надання послуг, що не відповідав наведеній у тендерній документації формі, та не вказала кваліфікацію по диплому в довідці про працівників.

ТОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» відхилили за календарний графік не за формою, а саме, без самого переліку видів робіт. Підприємство оскаржило своє відхилення в АМКУ, заявивши, що календарний графік відповідав вимогам тендеру, проте згодом відкликало скаргу через «відсутність зацікавленості в подальшій участі у закупівлі».