Водоканал Філатова заплатить «регіонал»-порошенківцю 33 мільйони за насосну станцію по секретному прайсу
19.09.2016   //  

КП «Дніпроводоканал» Дніпропетровської міської ради 14 вересня за результатами тендеру уклало угоду з ПП «НВК-93» на реконструкція систем водопостачання та водовідведення м.Дніпропетровська вартістю 33,07 млн грн. Про це повідомляється в системі «Прозорро».

У торгах прийняло участь лише дві компанії, також заявилось ТОВ «Проект-Ш», чия заявка дорівнювала очікуваній ціні тендера і була дорожчою від переможця лише на 0,004%. Це і становило всю економію від торгів.

У день укладення угоди на сайті Дніпропетровської міськради було повідомлено, що дніпровська мерія завдяки «Прозорро» змогла зекономити 24 млн грн. і займає за кількістю закупівель в системі четверте місце у загальноукраїнському рейтингу.

Замовлено реконструкцію насосної станції водовідведення №1, який мають виконати до травня 2017 року.

У оприлюдненому договорі вказано, що на зарплати по цьому проекту піде лише 0,93 млн грн. До прямих витрат також віднесено вартість матеріальних ресурсів – 8,53 млн грн. Тобто це коштуватиме менше третини вартості всієї угоди.

Більшу частину 21,20 млн грн. направлять на закупівлю обладнання, необхідного для реконструкції. В оприлюдненій угоді відсутні будь-які дані про ціни закупованого обладнання.

vodokanal-koshtorys

Засновником ПП «НВК-93» є екс-депутат Дніпропетровської міськради від Партії регіонів Олександр Сакал. У 2015 році він балотувався до міськради від Блоку Петра Порошенка, але не пройшов.

Засновниками «Проект-Ш» є Олена Никифорова, Дмитро Задорожний і Юрій Висоцький.