«Чорноморнафтогаз» найняв російсько-датських юристів для оскарження справи по буксиру «Атрек»
23.02.2016   //  

ПАТ «Державне акціонерне товариство «Чорноморнафтогаз» 11 лютого уклало угоду з міжнародною юридичною фірмою «Ince & Co Germany LLP» щодо юридичної допомоги та представництва на 21 тис євро. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Тендер провели за переговорною процедурою для забезпечення сумісності послуг.

У 2015 р. ця фірма представляла держпідприємство у Гамбурзькому арбітражному суді в судовому процесі за позовом компанії «Dealex Chartering APS» (Данія).

Йдеться про спір щодо договору чартеру «Хевiкон» від 16 травня 2013 р. №15/13. Він передбачав перевезення судна «Атрек» з порту Натал у Бразилії до українського порту (Севастополь, Чорноморськ або Євпаторія) за допомогою судна «Кондок 5».

Юрфірма виконала всі послуги від підготовки заяви з аргументами відповідача до участі в судовому слуханні 27 червня 2015 року.

Тепер проаналізують можливість та витрати на оскарження арбітражного рішення від 21 серпня 2015 року, а також механізму виконання цього рішення в Україні та Мексиці.

До топ-менеджменту датської компанії «Dealex Chartering APS» входять Niclas Munk, Michael Vedsted, Олексій Гагарінов і Дмитро Д’яков.

Д’яков є гендиректором і засновником російського транспортного ТОВ «Ділекс». На 2014 рік Гагарінов був його заступником, а раніше – ще й акціонером.

«Ince & Co Germany LLP» – це гамбурзький офіс міжнародної юридичної компанії «Ince & Co», яка входить у трійку компаній найвищого рівня у сфері морського права.

Нагадаємо, у вересні «ЧНГ» замовив ТОВ «Юридична фірма «Антіка» та адвокатському об’єднанню «Гесторс» юридичні послуги за 7 млн. грн.

Вони представляють його в Лондонському Міжнародному арбітражному суді у справах, пов’язаних із буксирами «Атрек» та «Тітан-2».

За обґрунтуванням вересневого тендеру, господарський суд м. Ріо-де-Жанейро арештував «Атрек» у 2013 р. в забезпечення вимог третьої компанії до його швейцарського фрахтувальника, які виникли з витрат на користь судна. У 2013-2014 р. держпідприємство безуспішно намагалося звільнити судно з-під арешту, але суд не прийняв аргументів української сторони і виставив його на аукціон. Буксир наразі знаходиться в Бразилії, право власності на нього за українськими законами належить «ЧНГ».