«Київводоканал» придбав у «регіонала» подрібнювачі за 2,5 мільйони
16.12.2015   //  

ПАТ «Київводоканал» 2 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «АВП Нордік Продактс Україна» на купівлю інструментів для подрібнення на суму 2,39 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Шість дробарок RK 200-500 по 398 тис грн. за штуку мають поставити до кінця 2015 року. Верстати мають забезпечувати подрібнення каналізаційних відходів для їх подальшого транспортування.

Єдиним конкурентом на тендері з різницею у ціні 0,07% було ТОВ «Інженерна компанія «СкандТехІмпорт» Сергія Подобного. Фірма є офіційним дистриб’ютором низки інженерних компаній.

Згідно з даними ВДЗ, «АВП Нордік Продактс Україна» виграла тендерів на суму 64,74 млн грн, більшість з яких була отримана у 2014-2015 роках. Власниками ТОВ «АВП Нордік Продактс Україна» значаться Сергій Дерепа, Сергій Матвієнко і Денис Кармацьких.

Кармацьких був депутатом Бориспільської райради від Партії регіонів у 2010-2015 роках. Також Кармацьких є засновником ТОВ «Гран Трейд», яке продавало «Укравтодору» сіль за завищеними цінами, та співзасновником ТОВ «Рей-Марк». У квітні 2014 р. прокуратура вимагала розірвати договір Києво-Святошинської РДА з «Рей-Марк» про оренду ділянки в с. Чабани через заборгованість.

Сергій Матвієнко був одним із засновників, а наразі є директором ТОВ «Драфт-Клуб», де зараз одним із власником є Гела Шіхашвілі. Шіхашвілі був директором ТОВ «БК «Міськбудінвест» у 2000-2004 роках. За інформацією ЗМІ, при ньому вирішувалося будівництво на Гончара, 22 (побудований у 2012 році) для співробітників грузинського посольства у 2005 році.

Нагадаємо, у жовтні «Підприємство комунальної власності» замовило «АВП Нордік»  англійське обладнання для очистки води вартістю 9,48 млн. грн. При цьому, значно дешевші пропозиції відхилили через невідповідність умовам документації торгів, хоча це обладнання підходило для використання.