Вільногірський комбінат заплатить 40 мільйонів за перевезення залізничній «прокладці» часів Януковича
03.03.2015   //  

Філія «Вільногірський гірничо-металургійний комбінат» ДП «Об’єднана гірничо-хімічна компанія» 12 лютого уклав угоду з ТОВ «Рейл Карго Транс» на послуги вантажних перевезень на 39,57 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовляють перевезення сухих безпечних вантажів (насипом і тарно-штучної продукції) залізницею по території та за межами України (у міжнародному напрямку) у спеціалізованому рухомому складі (напіввагонах) – 383500 тонн. У середньому вартість перевезень складатиме 103 грн/т.

«Рейл Карго Транс» зареєстрована на кіпрську компанію «Розетано Корп.ЛТД».

«Рейл Карго Транс» є однією з шести компаній-монополістів, визначених «Укрзалізницею» на початку 2012 року уповноваженими операторами по оренді державних вантажних вагонів.

Згідно з протоколом торгів, на тендер також подавались дві дешевші пропозиції – від ТОВ «Транспортно-експедиторська компанія «Залізничник» вартістю 27,38 млн грн. і від ТОВ «Білль-Транс» вартістю 28,68 млн грн. Інформація про відхилення цих пропозицій у ВДЗ не опублікована. У протоколі торгів навпроти пропозицій зазначено, що документи в наявності.

Нагадаємо, що у 2014 році «Вільногірський гірничо-металургійний комбінат» був відібраний державою у групи Дмитра Фірташа і після того потрапив під контроль групи «Приват» Ігоря Коломойського.