«Енергоатом» позичив 70 мільйонів у банку Жванії
13.01.2015   //  

ДП «НАЕК «Енергоатом» 26 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ «Діамантбанк» на отримання кредиту у розмірі 70 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Позику беруть на рік у формі мультивалютної кредитної лінії, цільове призначення не повідомляється. Ставка у гривні складе 24%, у доларах – 14%. Обслуговування кредиту коштватиме 16,87 млн грн.

Початково «Енергоатом» планував позичити 200 млн грн., потім зменшив суму втричі.

Основним власником «Діамантбанку» є Ігор Керезь, також 24% належить особисто Давиду Жванії. За даними «ВДЗ» за останні сім років «Енергоатом» вперше кредитується у цього банку.

Єдиним конкурентом «Діамантбанку» на торгах було ПАТ «Банк інвестицій та заощаджень», яке належить Степану Івахіву, Сергію Лагуру та Андрію Попову. Івахів та Лагур – галицькі бізнесмени, бізнес-партнери народного депутата Ігоря Єремєєва.

Ліана Лагур та Ігор Єрємєєв є співзасновниками агенції нерухомості «Вортекс». Їх партнерами у цьому підприємстві виступають перший заступник голови «Нафтогазу України» Сергій Перелома та народний депутат Микола Мартиненко (Народний фронт), раніше відомі як бізнес-партнери Давида Жванії.