На дитсадок у Маріуполі, який почали будувати без тендеру, відписали 9 мільйонів
02.11.2014   //  

КП «Міське управління капітального будівництва» м.Маріуполя Донецької області 28 жовтня уклало угоду з ПАТ «СУ №112 «Стальконструкція» на реконструкцію дитсадку №55 по вул.Італійська,116а. Вартість угоди складає 9,41 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Передбачено знесення існуючої будівлі, опоряджувальні роботи, підведення комунікацій, встановлення вікон, дверей, придбання меблів і обладнання та ін. Дитсадок розрахований на 70 дітей.

Власниками найбільших пакетів акцій «СУ №112 «Стальконструкція» є Олександр Скиба (19,5%) і Василь Проценко (13,7%).

У торгах намагалося взяти участь ТОВ «Авантаж-Строй» з пропозицією на 0,47 млн грн. дешевшою. Однак замовник відхилив цю заявку, оскільки не всі сторінки були підписані і з відбитками печатки, також через претензії до довідок.

Відтак єдиними конкурентами, допущеними до торгів стали ПП «Олнайт» Ольга Арапейтової і ТОВ «Маргаз», співвласником якого є Іван Фомиченко, голова наглядової ради «Маріупольгазу».

За повідомленнями місцевих ЗМІ, у листопаді 2013 року будівельники вже зводили другий поверх нового корпусу цього дитсадка. Старий же корпус був огороджений і залишався діючим.

Раніше мер Маріуполя обіцяв включити цей дитсадок у програму візиту президента Віктора Януковича. Підрядником робіт називали «Сервісінвестбуд», власниками якого є Олександр Парікожка, Сергій Челноков, Сергій Васильцов і Олена Єгорченкова. Загальну вартість проекту оцінювали у 13,17 млн грн. Також вказувалося, що фінансову підтримку в розмірі близько 4 млн грн. надавало ТОВ «Сателлит» – місцевий завод із переробки соняшнику, що контролюється міжнародною сировинною компанією Noble Group.

Разом з тим, за даними ВДЗ, до 2014 року тендери на цей дитсадок не проводились. Вперше закупівлю оголосили у березні цього року, але її результати відмінили через відхилення всіх пропозицій. Так, серед відхилених була заявка ТОВ «Сервісінвестбуд» за 10,28 млн грн., що була найдорожчою із поданих.