«Розпильщик» без конкурсу отримає мільйон на ремонт котла лікарні
17.10.2014   //  

Броварська центральна районна лікарня Київської облдержадміністрації 6 жовтня уклала угоду з ТОВ «Комунтрест» на ремонт котла. Вартість угоди складає 0,97 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Тендер проведено за переговорною процедурою. У липні-серпні замовник намагався провести торги на ці роботи, але вони були відмінені у зв’язку з недостатньою кількістю учасників.

Зношеність теплових мереж та обладнання котельні призвела до того, що в 2013р у котельні стався вибух, в результаті чого один котел був знятий з обліку і демонтований. Діюча котельня повинна бути оснащена не менше ніж двома котлами, тоді як на сьогодні обладнана лише одним 1995 року випуску, який теж є фізично зношений, працює з низьким коефіцієнтом корисної дії (60%).

Відтак змовник обрав підрядника за переговорною процедурою, пославшись на недостатність часу для проведення повторних торгів, у зв’язку з наближенням опалювального сезону, та з метою недопущення зриву лікувального процесу хворих та уникнення надзвичайних ситуацій.

Власниками «Комунтресту» є Владислав Лисенко, Роман Панфілов, Наталія Погорєлко і Анастасія Попова. Фірма зареєстрована у Харкові і у 2013 році виграла тендерів Харківської ОДА на суму 5,07 млн грн.

У липні цього року АМКУ оштрафував «Комунтрест» за узгодження пропозицій на тендері 2013 року щодо робіт з реконструкції споруд біологічної очистки стічних вод в м. Барвінкове (Харківська область).

Відповідно до закону про держзакупівлі, замовник зобов’язаний відхилити пропозицію учасника, якщо протягом останніх трьох років той притягувався до відповідальності за антиконкурентні дії на тендерах.