АМКУ знайшло змовників на реконструкції водоочисних споруд за 3 мільйони
07.08.2014   //  

ТОВ «Комунтрест» і ТОВ «Компанія «Союз-Інвест» узгодили свої пропозиції під час участі у торгах на закупівлю робіт з реконструкції споруд біологічної очистки стічних вод в м. Барвінкове. Про це повідомляє прес-служба Харківського обласного територіального відділення АМКУ.

Йдеться закупівлю робіт з реконструкції споруд біологічної очистки стічних вод в м. Барвінкове Харківської області ІІ-га черга напірного колектору та реконструкція КНС №1 – ІІІ пусковий етап, що відбулась у липні 2013 року. Замовником робіт був Департамент житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури Харківської облдержадміністрації.

Учасники торгів узгодили свої пропозиції з метою забезпечення перемоги фірми «Комунтрест». 14 серпня 2013 року з цією компанією укладено угоду на 2,91 млн грн.

За даними ВДЗ, це був перший підряд «Комунтресту». Після нього у 2013 році вона також виграла ще два тендери також від Харківської ОДА, на суму 2,16 млн грн. На цих торгах єдиним конкурентом також була «Компанія «Союз-Інвест».

Власниками «Комунтресту» є Владислав Лисенко, Роман Панфілов, Наталія Погорєлко і Анастасія Попова.

«Компанія «Союз-Інвест» зареєстрована на Віктора Гончарова, Сергія Єрмакова, Станіслава Ожога. Раніше підприємство називалось «Іскрасофт Підряд Буд», засновниками були ті самі особи, а також Юрій Панфілов (батько Романа Панфілова). Раніше співвласником «Іскрасофт Підряд Буд» також був російський бізнесмен Володимир Неровний.

До порушників застосовано штрафні санкції, розмір яких не вказаний. Також фірми включені до списку порушників результатів тендерів. Відповідно до закону про держзакупівлі, замовник зобов’язаний відхилити пропозицію учасника, якщо протягом останніх трьох років той притягувався до відповідальності за антиконкурентні дії на тендерах.