Залізниця купила палива на 6 мільйонів у «оновленого» товариша Вілкула, викинувши донецьких і Коломойського
11.07.2014   //  

ДП «Одеська залізниця» 2 липня за результатами тендеру уклало угоди з ТОВ «Лотос Енергія» на постачання палива на загальну суму 5,73 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Замовлено бензин А-92 у кількості 191,7 тис л по ціні 14,88 грн./л. Бензину А-95 замовили 188 тис л, договірна ціна склала 15,3 грн./л.

Фірма «Лотос-Енергія» заснована 27 грудня 2013 року в Києві. Власниками записані Олександр Трихліб і кіпрська компанія «Френар Інтернешнл Лімітед». Директором є Олег Пігулевський, який у 2013 році був директором компанії «Веста-Сервіс». Представником «Лотосу» на тендері був А.С. Шарун, який раніше виконував ті ж функції у «Веста-Сервіс».

Нагадаємо, у травні цього року стало відомо, що на базі АЗС «Вести» одеського бізнесмена Сурена Сардаряна, якого називають другом і бізнес-партнером екс-віце-прем’єра Олександра Вілкула, розпочинає роботу мережа «Lotos». В ній Пігулевський очолив відділ роздрібних продажів.

На тендер подавалися ще чотири компанії. Допущеними були «Вог Рітейл» Ігоря Єрємєєва та його постійний спаринг-партнер на тендерах вінницька фірма «Яско». Натомість дешевшу пропозицію ТОВ «Авіас» Ігоря Коломойського відхилили за ненадання забезпечення та неповний пакет документів, а «Першу паливну компанію» донеччанина Всеволода Момота – за невідповідність техумовам.