У Гройсмана віддали розрахунки комуналки приватній фірмі комунальника
24.04.2014   //  

Антимонопольний комітет 23 квітня надав дозвіл ТОВ «Центр муніципальних систем управління» на придбання активів у вигляді цілісного майнового комплексу комунального підприємства – Обчислювальний центр житлово-комунального господарства Вінницької міськради. Про це повідомляється на сайті Антимонопольного комітету.

Комунальне підприємство припинило свою діяльність 30 жовтня 2013 року. Його видом діяльності було оброблення даних, розміщення інформації на веб-вузлах і пов’язана з ними діяльність.

Зокрема у 2012 році КП-ОЦ ЖКГ став співзасновником проекту www.pay.vn.ua, з допомогою якого жителі Вінниці можуть сплачувати за комунальні послуги в мережі Інтернет. Сьогодні на цьому сайті стоїть копірайт ТОВ «Центр муніципальних систем управління».

ЦМСУ було засновано в кінці 2012 року колективом фізосіб. Тоді основними власниками з частками по 30% були Валентин Орловський і Андрій Боцюн, який також був директором ТОВ «Гранд-Дистрибюшн», яким володіла Галина Яблонська, дружина Павла Яблонського, депутата Вінницької міської ради від партії «Совість України», від якої балотувався на місцевих виборах Володимир Гройсман, донедавна мер Вінниці. Від 27 лютого Гройсман обіймає посаду віце-прем’єр-міністра – міністра регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ.

Сьогодні засновниками ЦМСУ значаться 14 фізосіб. Директором і власником 47,5% є Леонід Тимчук, начальник ліквідовуваного комунального підприємства, який прийшов на цю посаду в січні 2012 року. Ще 45% записано на Валентина Орловського. Також серед засновників є Галина Дерун, яка у свій час була зареєстрована в одному будинку з Юрієм Сахнюком, начальником Вінницької об’єднаної державної фінансової інспекції.

Відомо, що до приватизації, у 2013 році ЦМСУ Тимчука орендувало майно КП-ОЦ ЖКГ, яке він водночас очолював.

ЦМСУ виконує функції єдиного розрахункового центру, що консолідує нарахування та обробку платежів за житлово-комунальні послуги мешканців міста Вінниця, без виключень, всіх постачальників житлово-комунальних послуг (всього – 87, з яких 14 – житлово-експлуатаційних підприємств, 57 – ОСББ, 3 – теплопостачальні організації, а також підприємства водопостачання, газопостачання, електропостачання та інші), 25 – банків (213 – касових вікон, 162 – платіжні термінали), 11 – кас житлово-експлуатаційних підприємств. Спільно з банками-партнерами забезпечує прийом платежів від мешканців за спожиті ЖК послуги. На замовлення постачальників ЖК послуг виконує роботи по друку та доставці Єдиного рахунку за надані ЖК послуги.