Партнеру «яценюківця» додали ще 3 мільйони на столичні дитсадки
24.04.2014   //  

Управління освіти Оболонської районної держадміністрації в місті Києві 15 квітня уклало угоди з ПП «БК НЕК» на роботи з реконструкції дошкільних навчальних шкіл. Загальна вартість угод складає 3,05 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Йдеться про реконструкцію дитсадків №208 за адресою проспект Оболонський, 7-а і №572 за адресою проспект Оболонський, 14-г.

Тендери проведено за процедурою закупівлі в одного учасника. Замовник обгрунтував це тим, що 21 листопада 2012 року за результатами відкритих торгів уклав угоди з «БК НЕК». Але в процесі виконання робіт було з’ясовано, що внутрішні інженерні мережі, влаштовані в 70-х роках минулого століття, не придатні до подальшої експлуатації, тому потребують капітального ремонту, а саме: сантехнічні та електричні прилади підлягають заміні, що не було передбачено проектно-кошторисною документацією. Відтак виникла потреба у закупівлі додаткових робіт.

За даними «Віснику держзакупівель», у 2012 році фірма «БК НЕК» отримала підряди на реконструкцію цих дитсадків на суму 11,70 млн грн. Жодних інших тендерів, окрім тих, що стосуються даних дитсадків, компанія не вигравала.

Власником «БК НЕК» є Віктор Єфіменко, якому також належить частка у ТОВ «Тетерів Сіті». До листопада 2011 року співвласником «Тетерів Сіті» разом з Леонідом Ковальчуком був Олег Гоц, відомий як депутат Узинської міськради від партії «Фронт змін». Єфіменко тоді був директором підприємства.