Після ремонту фірмою комунальника військові отримали непридатні до використання об’єкти
13.04.2014   //  

Суд зобов’язав ТОВ «Аквафлок» безоплатно усунути недоліки у роботі з поточного ремонту пожежних водойм на території військової частини А1201 в с. Богданівка (Знам’янський районн, Кіровоградська обл.). Про це свідчить рішення Господарського суду Київської області від 24 березня.

Фірма повинна улаштувати каркас ізоляції з сітки на плоских та криволінійних поверхнях, вирівняти штукатурку стін всередині водойми полімер-цементним розчином, улаштувати цементну стяжку і перший шар гідроізоляції з поліетиленової плівки із захистом руберойдом.

На прохання фірми виконання рішення суду відстрочене до 1 липня цього року, оскільки вказані роботи мають проводитися при температурі не нижче 15 градусів тепла.

Військова частина найняла ТОВ «Аквафлок» провести поточний ремонт пожежних водойм ще у квітні 2011 року. У серпні того ж року військові прийняли і повністю оплатили роботи на суму 86 тис грн. Однак вже через місяць вони виявили, що відремонтовані пожежні водоймища воду не утримують та не придатні для подальшого використання.

Військові звернулися до фірми з вимогою усунути недоліки до 1 жовтня, чого фірма не зробила. Протягом 2012-2013 років військова частина неодноразово просила ТОВ «Аквафлок» надіслати своїх працівників для участі у складанні дефектного акту про недоробки. Не дочекавшись належної реакції, військові залучили незалежного спеціаліста, за допомогою якого 17 травня 2013 року врешті дефектний акт був складений. Фірма на нього знову ніяк не відреагувала. Тому військовий прокурор звернувся до суду. Зауважимо, що в суді ТОВ «Аквафлок» повністю визнало вимоги військових і гарантувало усунення недоліків.

Засновниками ТОВ «Аквафлок» є заступник начальника Київського обласного комунального підприємства «Київоблводоканал» Валерій Кропивницький і екс-заступник командувача військ оперативного командування з бойової підготовки Міноборони Сергій Безлущенко. З лютого 2011 року фірмою керує Костянтин Ратушний, який протягом 2002-2010 років очолював комунальний водоканал міста Узин (Білоцерківський район Київської обл.).

ТОВ «Аквафлок» зараз зареєстроване у Білій Церкві на вул. Леваневського, 87-Ж. До цього фірма була прописана за однією адресою з «Київоблводоканалом» на вул. Сухоярській, 14.