Сумчан викинули з 20-мільйонного тендеру на обладнання лікарні у Конотопі на користь асоційованих фірм
23.12.2013   //  

Управління житлово-комунального господарства Конотопської міськради Сумської області 13 грудня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «Хімлаборреактив» на постачання медичного обладнання для пологового будинку по вул. Семашка, 7-а. Вартість угоди склала 19,90 млн грн. Про це повідомляється в «Віснику державних закупівель».

Устаткування придбано для пологового будинку, який добудовували вже кілька років разом з діагностичним центром та дитячою поліклінікою. З 2011 року ПАТ «Сумбуд» отримало будівельні підряди на це будівництво на суму 89,90 млн грн.

На тендері по придбанню обладнання пропозиція «Хімлаборреактиву» не була найдешевшою. ТОВ «Медтехніка-Суми» Антона Збукарєва пропонувало устаткування за 17,36 млн грн. Однак цю заявку було відхилено через невідповідність запропонованого обладнання. Що саме не підійшло конотопським медиками – не повідомляється.

Засновником ТОВ «Хімлаборреактив» є кіпрський офшор «Тарка лімітед». Раніше до складу засновників також входили Борис Храновський та Василь Сокалинський, власники відомої компанії «Макрохім».

Єдиним допущеним конкурентом на тендері було ТОВ «АЛТ Україна лтд» Федора Кірпенка.

«АЛТ Україна лтд» разом з фірмами «Хімоблреактив» та «Макрохім» заснували Київську міську галузеву організацію роботодавців «Асоціація виробників і постачальників науково-технічної та інноваційної продукції».