На пологовий будинок у Конотопі відписали вже 90 мільйонів
04.06.2013   //  

Управління житлово-комунального господарства Конотопської міськради Сумської області 15 квітня за результатами тендеру уклало угоду з ПАТ «Сумбуд» на добудову незавершеного об’єкта під пологовий будинок з діагностичним центром та дитячу поліклініку. Вартість угоди склала 13,40 млн грн. Про це повідомляється у «Віснику державних закупівель».

Це вже четвертий підряд «Сумбуду» на добудову пологового будинку і поліклініки по вул. Семашка. У жовтні 2011 року було замовлено роботи вартістю 46,50 млн грн. з вимогою завершення будівництва до кінця 2014 році. Однак згодом концепція змінилась і в серпні минулого року замовили додаткові роботи спочатку на 10 млн грн., а у жовтні ще на 20 млн грн. При цьому порівняти список робіт було неможливо, оскільки в обґрунтуванні закупівлі у одного учасника в обох випадках був лише перерахований загальний список: будівництво діагностичного центру, центрального кисневого пункту та зовнішніх мереж кисню, нової котельні на твердому паливі та складу для дров, дизельної електростанції, зміни в благоустрої території та в прокладанні зовнішніх мереж електропостачання.

Цього разу замовник опублікував повне технічне завдання. У ньому зокрема зазначені роботи по прокладці комунікацій, систем сповіщення, комп’ютерних мереж, внутрішнє опорядження приміщень, монтаж ліфтів, озеленення, благоустрій території, ганків, тераси, козирків. Також у завданні знову повторюються влаштування центрального кисневого пункту, дизельної та котельної.

Таким чином, з врахуванням останньої закупівлі вартість будівництва перинатального центру в Конотопі становить уже 89,90 млн грн. Разом з тим, скільки ж коштів з вищеперераховані угод було освоєно – невідомо.

Основним акціонером ПАТ «Сумбуд» є голова правління компанії Рубен Сумбатов (22,5% акцій). Також крупними пакетами акціями володіють Юрій Швець (16,9%), Павло Новохацький (15,8%) та Олександр Бритов (15,5%).