Депутати хочуть перекинути чверть мільярда на суддів і силовиків із виплат по «Вітіній тисячі»
16.12.2013   //  

Бюджетний комітет парламенту запропонував внести зміни до держбюджету, збільшивши фінансування силовиків та забезпечивши виплату винагород і зарплати суддям. Про це пише Сергій Андрушко у блозі на «Українській правді».

Засідання комітету пройшло 4 грудня без журналістів, оскільки адреса його проведення була раптово змінена. Засідання тривало близько 15 хвилин, тому поки журналісти дістали спецперепустки, воно вже практично закінчилося.

Депутати встигли розглянути 12 питань. Проголосували «пакетом».

Зокрема, бюджетний комітет запропонував збільшити фінансування на 24,41 млн грн. на «Медичне лікування, реабілітацію та санаторне забезпечення особового складу Збройних Сил України, ветеранів військової служби та членів їх сімей».

А також запропонував виділення 1,79 млн. грн. додатково на «Забезпечення захисту прав і свобод громадян, суспільства і держави від протиправних посягань, охорона громадського порядку».

Також комітет запропонував збільшити видатки на 219,21 млн грн. для виплати у грудні цього року суддівської винагороди та заробітної плати працівникам апаратів місцевих та апеляційних судів. Ці гроші пропонують забрати, зокрема, від заходів щодо компенсації громадянам втрат від знецінення грошових заощаджень.